Nejste přihlášen/a.
Jak vypovědět smlouvu se správou odběrných míst.
Dal jsem výpověď Správě odběrných míst a hned mě odepsaly:
výzvu k úhradě za porušení VOP Registrace ke Správě odběrných míst
zasíláme zde v příloze. Po jejím uhrazení Vám zašleme písemné potvrzení
o zaplacení a stornu Registrace ke Správě odběrných míst. V případě, že
si tento krok rozmyslíte, neváhejte nás kontaktovat a my smluvní sankci
stornujeme a Registraci ponecháme nadále v platnosti.
Při porušení všeobecných obchodních podmínek, okamžitém
odstoupení po
ochranné 14 denní lhůtě, nebo zmaření zahájení dodávek
vysoutěženého
dodavatele dochází k vystavení smluvní sankce ve výši až
5000,-Kč za
jedno odběrné místo.
Tak neví jak z toho.
záleží na tom co jste podepsal ve smlouvě jestli máte smlouvu na dobu určitou nebo neurčito za jakých podmínek můžete smlouvu vypovědět bez sankce to vše by mělo být uvedeno ve smlouvě kterou jste přečetl a podepsal převážně při výpovědi nějaké takové snmlouvy píši že žádám o ukončení smlouvy k nejbližšímu možnému termínu jenže to z vašeho dotazu může být klidně za 5 let
Dobrý den Stanislav 65
Smlouvu jsem podepsal 25.11.2021 doma s jejich zástupcem.
26.12.2021 mě přišlo od YELLO že vysoutěžily mě
dodávat plyn a elektřinu ,smlouvu zatím neposlaly.Okamžitě jsem jim poslal výpověď .
5eším stejný případ mé 85-leté sousedky, která byla zjevně podvedena. Ve smlouvě určitě máte, že "vysoutěžený" dodavatel bude dodávat levnější energii. Ale předpokládám, že ale levnější nebude. Pak to bude nedodržení podmínek smlouvy a bude možné od smlouvy odstoupit s okamžitou platností.
Jejich zástupce byl i u mé babi,patřila ke zkrachovalému Bohemia energy(v té době pro takové "zástupce" lehká kořist. Opakovaně mu říkala že nich nechce měnit,Prokázal se i jakousi "vizitkou" kontrolora. Tak ji napovídal různé bláboly a na konec ji požádal alespoň o podepsání potvrzení že zde u ní proběhla kontrola (že zde byl).
Potřeboval tedy její jméno a adresu (to vše věděl, stál před jejím bytem), ale zeptal se i při vypisování "povinných údajů" na datum narození... Babi byla nadšená jak bravurně vše zvládla, vše proběhlo cca v květnu 2021, podepsala mu jeho provedenou kontrolu (sepsání a podepsání už byla rychlovka, ať jí tedy už vícnezdržuje)
V průběhu toh roku ji přišlo od Yello že bude jejím dodavatelem energii babi jásala juhuu jak hned krásně okolní energetické společnosti fungují, že si takhle krásně přebíraji klienty zkrachovalé Bohemia energy.
Leden 2022- babi přišla zpráva od společnosti Gas net, že kontrolou zjistitli že nemá cca měsíc žádného dodavatele plynu, tudiž je černým odběratelem a budou ji nuceni odpojit. Celá v šoku a rozklepaná mi volala že ničemu nerozumí.
A ejhle...pan "zástupce" si v květnu nechal podepsat ne to že tam byl, ale REGISTRACI KE SPRÁVĚ ODBĚRNÝCH MÍST! Takže to je náš příběh této supr společnosti, ale mám hlavně několik poznatků, které snad pomůžou i někomu dalšímu kdo naletí.
Jejich formulář ODSTOUPENÍ OD REGISTRACE KE SPRÁVĚ ODBĚRNÝCH MÍST je k ničemu, jelikož ze zákona ODSTOUPIT můžete jen do 14 dní od podepsání smlouvy (registrace). Tudiž je důležité ne odstoupit, ale dát VÝPOVĚĎ OD REGISTRACE KE SPRÁVĚ ODBĚRNÝCH MÍST
Dále je potřeba zdůraznit, že jejich zástupce, tedy člověk, který jedná jejich jménem (tudiž ta společnost jakotaková) se dopustil (u nás konkrétně město Rychvald) zákazu podomního prodeje. Podomní prodej - nabídka, prodej zboží a POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB, kdy je bez předchozí OBJEDNÁVKY NABÍZENO, prodáváno zbožía poskytovány služby osobai uživatelům v objektech určených k bydlení. Tato skutečnost je sankciována.
Dále došlo z jejich strany k porušení závazku (smlouvy-regisrtrace) o zajištění nejvýhodnějších dodávkách energii, což v našem regionu opravdu společnost Yello není. Ověřeno u společnosti Innogy.
Chybí jim ve smlouvě-registraci jak dlouhá je výpovědní doba, datum ke kterému končí registrace (je totiž na dobu určitou,3 roky). Toto jsou základní údaje co smlouva -registrace musí obsahovat.
Když to shrnu do poslední věty kterou uvádím ve VÝPOVĚDI - Vzhledem k nedodržení smluvních podmínek, podání klamavých informací ze strany jejich zástupce a lživé podání informací, chybějícím základním údajům ve smlouvě -registraci a vzhledem k jejich nekalým praktikám tímto ŽÁDÁM SMLOUVU-REGISTRACI VYPOVĚDĚT S OKAMŽITOU PLATNOSTÍ.
UF...tak snad to někomu pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.