Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler Dražice

Od: hakloud odpovědí: 9 změna:

Zdravím,mám nový elektrický bojler který má vyvody na napojení vody opatřeny vložkou,a venkovní závit je opatřen nějakým nátěrem.Pro napojení šroubení nevím zda použít klasickou koudel nebo teflonovou pásku.V minulosti jsem používal koudel.Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Použijte těsnící vlákno, teflonovou pásku ne, nemám s ní dobré zkušenosti; koudel jsem používal už dávno dříve...

asd1
hodnocení

3x

Koudel jde použít taky... I teflon páska - s tou se ale musí umět. Loctite šňůra je výborná.

hodnocení

3x

klidně i koudel, ale doporučuju těsnící vlákno loctite u koudele pozor aby jste jí tam při pakování nedal moc mohl aby jste si neroztrhl fitinku

hodnocení

2x
Zavit nejprve na povrchu zdrsnete, pouzijte tesnici vlakno Loctite nebo Henkel. Pocet zavitu k utesneni 3/4 je na krabicce.

hodnocení

2x

přívodní potrubí musí mít stejnou světlost jako pojistný ventil. přívod máte 1/2"? pak stačí ventil taky 1/2...a použijete redukci 1/2 na 3/4...Nebo máte přívod 3/4 a redukovaný na 1/2 na původní ohřívač? Pak 3/4

hakloud
hodnocení

Přívod je v1/2" původní ale nebyl jsem si jistý zda mohu použít 1/2" a na vývody použít redukci 3/4" na 1/2" což by mě hodně pomohlo.

Přesně tak...A JE TO

asd1

1/2 pojišťovák může být na boileru do 200 litrů. Pokud to je, tak přívod 1/2, PV 1/2 a pak redukce na 3/4 a do boileru je OK

hakloud
hodnocení

Mám ještě doplňující dotaz. Původní bojler měl přívod vody v 1/2" ale nový má vývody 3/4".V popisu montáže se uvádí že přívodní potrubí musí mít stejnou světlost jako pojistný ventil.Přívodní potrubí jde po zdi.Tak teď nevím jak toto dodržet, nebo lze použít 1/2" ventil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]