Síla stěny u dřevěné udírny = síla izolace. Jestli budete udit jen v létě, tak je to úplně jedno, jestli chcete udit i v zimě, tak bych to nenechával jen na dřevu. Udělal bych stěnu dvojitou a mezi vatu (5cm stačí).
Kdysi dávno jsem měl jednoduchou dřevěnou udírnu. Jakž takž to fungovalo, ale žádná sláva. Dal jsem tedy 5 cm vaty a další prkna. Bylo to o poznání lepší. Po čase jsem na další udírnu šel z gruntu a postavil zděnou. Tedy 15 cm zeď, 6 cm vaty a znovu 15 cm zeď. K tomu silný dřevěný dvířka a jen si libuju. Funguje naprosto dokonale. V zimě 20 pod nulou a není problém. Pravda, zatápím už den předem aby byla celá udírna prohřátá, a při samotném uzení zatopím tak tři hodiny předem, před vložením masa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.