Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silné stěny v dřevěné udíně

Od: laik* odpovědí: 8 změna:
Zdravíme všechny co mají udírny a prosím o radu. Jaká má být asi síla stěn na dřevěné udírně? Budu rád za každou radu.Předem díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

0x

Síla stěny u dřevěné udírny = síla izolace. Jestli budete udit jen v létě, tak je to úplně jedno, jestli chcete udit i v zimě, tak bych to nenechával jen na dřevu. Udělal bych stěnu dvojitou a mezi vatu (5cm stačí).

hodnocení

0x

V minulosti jsme měli udírnu - dřevěnou. Tloušťka stěn byla asi 2,5 až 3cm.

Udírna byla z tvrdého dřeva, takže byla hodně těžká.

Jeden člověk ji dokázal pouze nahnout. Když jsem ji chtěl převézt a vyčistit, tak buď nabranou na rudl nebo minimálně ve dvou lidech.

Žádnou izolaci jsme tam neměli a udírna fungovala i přes zimu ale samozřejmě ne v silných mrazech.

hodnocení

0x
Mám 2cm prkna, pak 5cm vaty a 15mm palubky.

hodnocení

0x
Kdysi dávno jsem měl jednoduchou dřevěnou udírnu. Jakž takž to fungovalo, ale žádná sláva. Dal jsem tedy 5 cm vaty a další prkna. Bylo to o poznání lepší.
Po čase jsem na další udírnu šel z gruntu a postavil zděnou. Tedy 15 cm zeď, 6 cm vaty a znovu 15 cm zeď. K tomu silný dřevěný dvířka a jen si libuju. Funguje naprosto dokonale.
V zimě 20 pod nulou a není problém. Pravda, zatápím už den předem aby byla celá udírna prohřátá, a při samotném uzení zatopím tak tři hodiny předem, před vložením masa.

laik*
hodnocení

Tak se nakonec pustím do dřevěné s izolací.Všem ještě jednou děkuji za veškeré informace.

laik*
hodnocení

Tak jsem tu znovu a asi z hloupou otázkou.Prosím ještě o radu jakou použít izolaci. Předem děkuji za informace.

minerální vatu,dřív se tomu říkalo skelná vata,ne polystyren,sic nebudeš udit ale flambovat

hodnocení

0x

Podstatný vliv na uzení má podle mě spíše topeniště a kouřovod. Stěny z falcovaných desek úplně stačí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]