Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtějí mne zneužít

Od: lauda* odpovědí: 12 změna:
Ahoj
Prosím pěkně nějaky zákon přece musí existovat který mi pomůže tady tohle vyřešit. Jsem v starší zástavbě kde sme 4 majitele který mne chtějí zneužít. Právě teď sem je slišel jak se baví na chodbě o nějaké rekonstrukci a kde si propocitavaly kolik peněz odemně vytáhnou cca 15 tisíc sem zaslechl. To přece nejde aby si furt něco vymyšlely co je potřeba udělat a já ve finále nikdy neviděl žádnou fakturu jestly sem o pravdu zaplatil jenom za svůj podíl nebo za všechny jelikož vždy vymýšlejí picoviny jako je třeba já newim plácnu musíme udělat podlahu na chodbě ty dáš tolik mi dáme tolik a tolik podle podílu mi řeknou ale vždy zavolají svoje známí který jim to udělají a jak mám vědět nebo si být jistý že když dám já plácnu 10 tisíc a že všemi majitely to vyjde dohromady na 50 tisíc že to mu svimu kamarádovi nedají jenom 5 tisíc i z materiálem a oni se nabaží mich peněz a peněz moji rodiny? A když budu chtít fakturu tak jak mám vědět že jejich známí jim napíše kolik chce a nabaží se o tak. To přece není možný když sem tu nebydlel tak se tu nic nedělalo a teď mi to přijde že mně obirají. Nechá se to spravit a za tři měsíce další prachy chtějí na něco furt do kola.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poradte sa s pravnikom, ake mate moznosti, on bude vediet, ake su teraz platne zakony. Zaplatite mu sice aspon 1000 - 2000 za kratku konzultaciu, ale dozviete sa , ako sa veci maju a ake mate sance.

Na vasom mieste by som sa odstahoval a predal to nejakym problemistom : hudobnik na bicie, mnohodetna rodina, vseobecne oblubena mensina alebo vsetko toto v jednom.

lauda*
hodnocení

Jenže já na to vzal hypotéku, a bydlí tu cca 5 měsíců. A zástavní právo má banka

Tak sa aspon poradte s pravnikom. Podla mna ste ale v peknej pasci ...

rep
hodnocení

1x

Prostě trvejte na faktuře (a ideálně i smlouvě, kde bude patrný rozsah prací). Vydávat fakturu na fiktivní částku a případně ještě smlouvu, to už by se chtělo snad málokomu.

Jestli to platíte v hotovosti a bez ničeho, tak to je mimo.

orion*
hodnocení

1x

To co popisujete je docela zapeklitý problém. Oni si navymýšlí nesmysly, domluví se s firmou a vy pak platíte jak mourovatý. Platil bych samozřejmě jen na základě faktury a za skutečně nutné věci, dále bych požadoval zřízení společného účtu, přes který by se posílaly platby firmám, které dělají nějaké práce na domě. Tam byste viděl, kolik se firmám skutečně platí.
Chtělo by to zjistit, jaké přesně vám zákon dává možnosti. Existují různé spolky, například OSMD, tak jestli by byli ochotni vám poradit, ale jak píše peter, asi budete muset vyhledat právní poradenství.

hodnocení

0x

Zakon na to je, samozrejme. Pokial sa hlasovanim urci nejaka oprava a tato je riadne vyplatena cez fakturu, tak bud platite alebo sa odstahujete inde. Mate tam SVJ? Mate pravo nahliadat do uctovnictva ako majitel bytu. Ci je cena ako tak spravna je mozne urcit podla stavbarskych rozpoctarskych tabuliek a udajov na fakture.

Ak ste tam 4 majitelia a traja hlasuju za, tak vam nepomoze ani lamparen, len sa odstahovat.

lauda*
hodnocení

Žádná faktura, zavolají znamiho a ten jim to udělá, ale je to jejich kamarád a třeba jim. To udělá za 5 tisíc a řeknou mi že každý máme dát 15 tisíc příklad
lauda*
hodnocení

Nemáme svj
lauda*
hodnocení

A zbytek majitelů inkasuje moje peníze
lauda*
hodnocení

Když jsem naposled řekl že chci na to posudek nějaký firmy a zároveň to udělat kvalitně od nějaký firmy která nám na to vystaví záruku a že Budem vybírat dle kvalifikaci firem tak mne smetly že stolu. Vím že by to bylo dražší ale byl bych si stoprocentně jistý že platím co mám a ne že to. Platím za ostatní. Jak vůbec někdo může přijít třeba a říct střecha je v prdely chce to udělat tohle a tohle a rovnou na mně vyrukovat cenu když o tom nemá ani páru a nema žádný posudek o stavu ty věci a správním postupu opravy od kvalifikovaný firmy s dobrými recenzemi
jirib
Nedal bych jim ani korunu.
Můžou to zkusit soudně,tam už budou muset prokazovat práci dokladem...

hodnocení

0x

Já bych to napsal takto -oni vidí, že jste měký a tak Vás šikanují . jednoc´duché-když se postavíte proti tomu rázně a TVRDĚ vyžadovat doklady oprav , smlouvy o provedení oprav rozpis nákladů na každou dmácnost, ...JInak je potřeba takéabyste toto měl ůpodložené zíákonem!Tudíž nastudovat příslušné statě atd!

Alespoň to takto vidím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]