Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peletove kamna

Od: lauda* odpovědí: 7 změna:
Ahoj mám doma krbové kamna na tuhé paliva s výměníkem a tohle jsou parametry - Výkon do vzduchu 6 kW
Výkon do vody 7 kW.
Chtěl bych místo nich kamna na pelety se zásobníkem s výměníkem. Výkon do vzduchu může být nižší třeba cca od 4 kw.
Mám uvolněno 50 tisíc tak mi prosím nějaký navrhněte moc se v tom nevyznám.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda22
21.01.22 06:18
hodnocení

0x
Hydra 12
lauda*
hodnocení

Ahoj dekuji,, koukal sem na.
Nejspíše není co dodat - cena krásná, - zásobník překvapil na 27 kg to sem vůbec nečekal. Máš stimto produktem nějaké zkušenosti?
karel10
A jak jsou na tom vlastne pelety oproti koupenemu nastipanemu drevu?
jenda22

O topení peletami se člověk nestará. Nasype násypku, zkontroluje popel a tím to končí. Cena je cca. 6Kč/1kg. Minimální spotřeba je u kamen uvedena. Oproti plynu to je levnější asi o třetinu za staré ceny plynu. Za nové, 2 násobné ceny plynu není co řešit. Je to plnohodnotná náhrada plynu. Mám plynový kotel a po vypršení fixace zůstane plyn zřejmě jako záloha. Za ty prachy za plyn budu klidně topit třeba i petkama. Je to celé postaveno na hlavu.

tm
Az na to, ze na podzim staly pelety asi 5 Kč a teď už prakticky pod 8 Kč neseženete. Uvažoval jsem o kotli na pelety, ale až lidé ve velkém na ne přejdou, budou stát tak 10 až 12 minimálně. Uhli zdrazilo od podzimu o 25%... svine nenazrany
lauda*
hodnocení

Hydra 12 kW budu kupovat - akurat sem nenašel žádný recenze a nejvíc čeho se bojím je to že budou dělat rámus a budou si na ně v noci stěžovat sousedi.
karel10

Pisou, ze umi modulaci vykonu. U plynového kotle jsem zvyklý, že když teplota v kotli při minimálním výkonu překročí maximální terplotu tak shasne plamen a pak zas zapálí. A klidně každých 30minut a nemá s tím problém.

Asi při minimální modulaci bude více kouřit že?

A jak to asi spolehlivě zafunguje u peletového kotle? ten šnekový pohon asi slyšet bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]