Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vybrat míchadlo na maltu?

Od: tm odpovědí: 16 změna:
Poradte mi, jaké koupit michadlo na maltu? Je to spis pro kutilske účely - sem tam namíchat par kyblu směsi lepidla, malty, hobby betonu. Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Ja mam gude grw 1400, coz je skoro nejlevnejsi co existuje a micha solidne uz par let a to ho vubec nesetrim, michalo i skoro suchy beton a u toho dostalo dost zabrat, furt jede s uhliky z vyroby.
Nicit vrtacku je absolutni zhovadilost, neni stavena na vysoky kroutak a nizke otacky a uz vubec ne na radialni zatizeni. Poradneho stroje je na to skoda a cinsky smejd to nevydrzi. Nereknu jednou kdyz michadlo nemam, ale pouzivat to pravidelne je asi jako kuchynskym nozem holit kabely. Jde to, ale je to prasarna.
krtek6

Já loni kupoval podobné...Jen ne teda tu 1400, ale 1800 a na to co s tím dělám to je dostačující...míchal jsem s tím už dohromady asi 0,75m3 betonu a kalfas o 60l to dává levou zadní...viděl nebo četl jsem někde recenzi, že borec s tím míchal 80l betonu najednou a taky se nezadýchalo... jediné výtky co k tomu mám jsou, že mi furt zavazí napájecí kabel*smich* a špatně se to pak zase strká do krabice páč nikdy nevím jak to tam patří...ocenil bych i bajonetové upínání...ty klíče co k tomu jsou nejsou žádná sláva...jinak super:) dokonce jsem ho vychmátl v akci v Datartu za slušnej peníz...

k2
hodnocení

1x

Mate-li SDS vrtacku, tak klidne jen samotnou "vrtuli" pro SDS sklicidlo.

tm
hodnocení

Na vrtačku leda umichat barvu na malování

Vrtacka pri velkom krutiacom momente a nizkych otackach trpi. Moze sa prehriat / spalit vinutia motora.

Vrtacku len pre obcasne miesanie riedkej hmoty.

krtek6

vrtačkou jsem to partyzánsky míchával taky...ale to je tak na urvání ruk nebo domrvení vrtačky...

A proč ne? Ovšem tedy pokud se topu vrtačkou nemyslí nějaká obyčejná jako např tato cz.hecht.cz/... Jnak : bosch-shop.cz/... podobnou ale od Makity (má sds sklíčidlo a do něj ještě redukci s normálním sklíčidlem,) si jedna parta míchá v práci ovšem ale jen s metlou co má uchycení sds. Osobně jsem s tímto strojem lidl.cz/... namíchal lepidlo na celý domek-na stěrku a poté promíchal všechnu barvu na onen domek. je to již pár let a funguje stále skvěle.

JInak bych asi doporučil ten stroj co o něm píší kolegove Re4zon a Krtek6

el
hodnocení

0x
Mám míchadlo z Lidlu. Hrubým odhadem asi do 500 kbelíku odmichalo, nejčastěji omítky ale i beton.
Odešlo tlačítko na regulaci otáček, (dá se dále regulovat i samotným spínačem).
Navíc mi vadí, že je dost krátké a musím se k míchání dost ohýbat.
Jinak jsem celkem spokojen, ale příště koupím jinde.
tm
hodnocení

A nemáte nějaký tip, kde koupit a jakou značku? Díky

el, už nevím, kde jsem k tomu přišel, ale mám i nástavec, mezikus asi 50 cm. Nemusím se ohýbat..:-D

el
Ja bych asi vzal to míchadlo Gude co již bylo zmíněno.
Nebude to profi ale na hobby použití dostačující. Pořád lepší než vrtačka s metlou.
Možná bych zvážil koupit tu výkonnější verzi.
Berger... 50cm je už moc me by stačilo 10 cm a byl bych spokojen.

el
Update:
Míchadlo domíchalo, začlo víc kouřit než míchat. Za skoro 2 roky namíchalo hrubým odhadem 3-4 tuny lepidla, a cca 4 tuny malty a omítek, potěr na 2 pokoje,cca 2 tuny betonu.
a další jednotky či desítky pytlů ostatních směsi jako např .nivelace apod.
Aktuálně je na něm 4 metla.
Přežilo i pád do kybliku s vodou.
Za ty peníze si myslím, že zvládlo víc než dost.
Kdybych včas vyměnil uhlíky asi by ještě jelo.
Kdybych tušil že mu dám takhle zahulit, tak koupím něco lepšího, ale i tak dobrá koupě.

hodnocení

0x

Před deseti lety jsem koupil Timbertech, za pár kaček. Opravilo docela hodně bytů, odešel jen vypínač. To míchadlo umřelo vloni na motor, zahodil jsem ho a koupil to GRW 1400, co zmínil Re4zon. A šlape. Takže - pokud pojede osm hodin denně, kupte profi stroj, pokud na občas, tak jakékoliv za cenu kolem patnácti set. A mmchdm, často jsem línej ho sebou tahat, takže lepidla a tmely běžně míchám vrtačkou jak radí K2... Na maltu a beton už vrtačka nestačí, jde to, ale bolí ji to.

tm
hodnocení

To gude 1800 vypadá dobře. Je tam nějaká pozvolna regulace otáček nebo napr. jen 2 stupně výkonu? Klíč na výměnu metly je součástí balení? Jaka je délka metly?
re4zon
Pozvolnou regulaci to ma a dost dobre umistenou i nastavenou, klice tam jsou, dokonce i nahradni uhliky s pruzinami. Kos metly ma 14cm u obou. A muzu rict ze tech 1400w staci s prehledem, na rozjezd v suche smesi staci pridat trochu otacky. Delku nepovim, protoze nejak asi zmenili system a ta metla co mam ma zavit dole a je problem sehnat nahradni, coz me pekne s**e. Ty co se prodavaji dneska maji podle fotky zavit az nahore u michadla, takze tam jde dat i to co je bezne k dostani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]