Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na dispozici, žádné okno do ulice

Od: itguru2 odpovědí: 13 změna:
Jaký máte názor na dům bez oken do ulice? Líbí se mi dispozičně typový dům, který právě disponuje pouze jedním oknem do ulice. Okna má do stran, kde nejsou sousedi, takže to neva.
Pozemek je úzký na osu y, ale na osu x je dosti dlouhý.
Mate jiný názor k této dispozici? Mě osobně třeba zajímá, zda u vchodu nebude tma, když je pod pristreskem.

Názor na dispozici, žádné okno do ulice

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max*
hodnocení

1x
Projekt ma malou vstupni chodbu, misto je tak na 3 kabaty. Chybi dalsi dvere, ktere oddeluji prostor dal, bude vam tam tahnout zvenku. Dvougaraz super, ale mala, prodlouzit o 2 metry. Vstup z garaze, malo mista a zplodiny pujdou do domu, viz dvere na zacatku textu. Okno do ulice na JZ se hodi vzdy, az se budete chtit podivat, zda nekdo prijel-odjel, pobezite pred barak?
itguru2
Souhlasím, dveře z garáže jsem zrušil a v ložnici přibyde okno vedle skříně.
krtek6

malá vstupní chodba je teď moderní...dávno se nedělají ty nesmyslně velké..je to kvůli vytápění...a dveře tam jsou...šoupačky do WC a stěny..

hodnocení

0x

Žádné okno do ulice by mi osobně nevadilo... ovšem pokud se jedná o severní stranu domu. Pokud je to jiná strana, byla by to hloupost.

Další věcí je co na to stavební úřad. Nemusí to dovolit.

itguru2
hodnocení

Je to jihozápad. Není to ideální, ale nevím kde jinde přidat okno.

V tom případě bych sháněl jinou dispozici domu.

itguru2
hodnocení

Myslím ze nechci. Takhle mi vyhovuje, jak jsou všechny hlavní místnosti s okny do stran, na zahradu. Na co bych se díval na auto na ulici? Světlo půjde i z jihovýchodu, tam je celá stěna prosklená.

Nejde ani tak o světlo jako spíš o vytápění.

itguru2
Jelikož bydlím v najmu a topim si podle potřeby, nenapadlo mě to a nevím co s tím. Je to koupelna a ložnice, tu si teď taky nevytápím, naopak tam na večer oteviram okno, ať je zima. No a nahoře děcák, ten bude mít okno na jihovýchod, ale taky by tam šlo nějak udělat, případně rohové na obě strany.

Je to komplexní problematika související s moderními trendy výstavby nízkoenergetických domů. Nejlíp by to vysvětlil odborník. Zjednodušeně se na severní stranu kde slunce prakticky nesvítí nedávají žádná okna, naopak na jižní či jihozápadní kam svítí prakticky celý den, se naopak dávají pokud možno co největší, aby slunce pomáhalo s vytápěním interiéru. K tomu rekuperace, stínění, atd. Zkrátka dům je řešen jako celek aby to správně fungovalo.

mate59
hodnocení

0x

Átriový dům řadovka z r.1975,jedno okno z kuchyně do ulice, pak dlouhá stěna /obývák/má okno do dvora. Zvenčí je to jen chod okno a zeď,ale s orientací spokojensot veliká,Okna jdou do átria.

itguru2
hodnocení

0x
Udělal jsem par změn- garáž (která teda není součástí projektu) bude mimo dům. Bude tam světlo a muže se postavit až na konec, podle peněz. Předsíň jsem vrátil do původního stavu (vchod z boku), přidal jsem 2 okna do ulice. Oproti typovemu projektu tam je jen par změn, to mě těší a zbytečně se to neprodraží. S touhle dispozici jsem jít nadmíru spokojen.
Názor na dispozici, žádné okno do ulice #2

krtek6
hodnocení

0x

mě osobně vadí ta ložnice do ulice, okno bych tam dal tak či tak..a místo špajzky v kuchyni , která je už tak velká bych udělal kutloch na chodbě se skladovacími prostory..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]