Nejste přihlášen/a.
Ahoj, šel jsem na web ČEZu, protože jsem tam něco potřeboval a vyskočila mi tahle hláška.
"Do 30. ledna 2022 nám můžete nahlásit samoodečet stavu elektroměru k 31. prosinci, výše vyúčtování ke změně ceny tak bude odpovídat Vaší skutečné spotřebě. V opačném případě bude stav spotřebované elektřiny ke konci roku určen výpočtem. "
Chápu to správně, že pokud jim neodešlu ten samoodečet, tak si vycucnou moji spotřebu z prstu, nebo co tím myslí?
Možná su jen blbé, ale fakt nevím. A jestliže si tedy ten stav vycucli z prstu, budou z té (ne)odečtené (z prsto vycuclé) hodnoty vycházet, až se to příští rok uráčí třeba reálně odečíst?
Děkojó moc.
jsi neinformovám. Ze zákna mohou dopočítávat spotřebu. akorát ti ji mohou dopočítat za drá pokud se změnila cena behem roku . a Počítá se to tuším 30% v teplých měsících a 70% ve studených.
Tož asi tak nějak.
pokud se ti treba od noveho roku nemenila cena tak neni duvod nejakeho odectu, kdysi kdyz nebylo vsech tech zazracnych internetu a aplikaci tak odpocitavali jednou rocne a taky to fungovalo
znam ale treba vycuranka ktery kdyz se menila cena elektriny tak na samoodectu nahlasil vic nez mel ve skutecnosti, mel dobry pocit jak se vsema vyjebal kdyz usetril par korun
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.