Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokoupení kusu zahrady

Od: paveloltec® odpovědí: 6 změna:

Zdravím ve spolek.

můj syn má zájem o koupi parcely, která má mnoho vlastníků, z toho 2 vlastníci - družstva, se nedají nikde dohledat. Byl na katastru, Obchodním soudě v Brně, kde o těch družstvech nikdo nic neví, a v Národním archivu i Ministerstvu zemědělství.

Můj dotaz zní, kam se ještě dá obrátit, když majitel je nedohledatelný a jisto jistě zaniklé družstvo?

Byl i za starostou, jenže ten si na pozemku hospodaří a samozřejmě, že mu stávající stav vyhovuje, byl i na Krajském katastru, kde mu sdělili, že o tom nic neví a není první kdo se na parcelu ptá.

Co myslíte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Možnosťou je kúpiť parcelu od známich vlestníkov a tie čo patria tým družstvam potom cez súd zariadiť vydržanie. Ako vačšinový vlastník parcely budete ju si môcť aj ohradiť a nikoho tam nepustiť a pochybujem,že niekto by si mohol zariadiť nájomnú zmluvu s družstvom,ktoré neexistuje. Postupujte podľa vaších zákonov,toto je len návod ako na to. Do katastru by bolo vhodné potom dať vecné bremeno na predkupné právo,ak by dalo dať,pre každý prípad.

jirib
Koupit může,jde o to za kolik?
U nás bylo předkupní právo zrušeno.
Myslím,že z koupě nic nebude.

re4zon
hodnocení

0x
A jak velky podil he druzstev a jaky znamych vlastniku? Nemusi vlastnit 100%, kdyz zbytek nebude nikdy nikdo narokovat. Zalezi teda k cemu ho chce. Pro stavbu domu bych to nekoupil, jako zahradu nebo treba parkovaci misto klidne.

hodnocení

0x

Když zanikne družstvo, majetek přejde na nástupnické družstvo. O tom by měl vědět likvidátor. A v obchodním rejstříku by mělo být zapsáno, kdy došlo k likvidaci. Tak se alespoň domnívám

hodnocení

sdekuji váM VSEM. VNUK MI POLI)ÁL KL;aVEŠSNICI á NEJDE MI PSATČ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]