Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace prahu dveri

Od: danab® odpovědí: 10 změna:

Nazdarek.Kdyz jsme usazovali dvere na terasu,tenkrat jeste purenit asi nebyl,nebo nam ho nidko nedoporucil(mont.firma),tak se dvere usadily a jelikoz maji hlinikovy prah,tak se podbetonovaly.Zevnitr se dal jako izolant polystyren,Ale jelikoz jsme museli po case museli dvere demontovat a pozvednout,vznikla nam mezera cca 1 cm mezi betonem a prahem.Dalo by se to vyresit jinak,nez to znovu podbetonovat?stary beton se bude asi muset vysekat pryc.Ono to nejde ten nijak vyrovnat a desne tama tahne.Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Vysekat starý beton a dát Purenit. Byl by to problém? Podle mě nikoliv. Hlavně na práh nepřibíjej koberec a podobný nesmyslné nápady.

hodnocení

0x

dejte foto, lze použít PUR-PIR, či XPS

krtek6

tak tak...xps

jabraka*
hodnocení

0x

Práh dveří jpoložen nad podlahou a dveře dole neutěsní.Aby pode dveřmi nefoukalo,stačí po zavření dveří na práh nalept pruh koberce a ten na dveře přitlačit.Pode dveřmi už foukat nebude.Okolo futer pak nalepit silikonové těsnění.Aby se utlumil i hluk z chodby,použije se čalouněný obklad.

JABRAKA

hodnocení

0x

Obecně : Pod prahem musí být pevná opora. Když na něj šlápnete, nesmí se zabořit do měkké tepelné izolace. Jak to vyřešíte je na vás, protože jiné řešení je, když se dveře otevírají dovnitř a jiné, když se otevírají ven. Existuje na to řada detailů, googlit snad umíte

Ještě k tomu Purenitu - pevnost v tlaku je přibližně 6MPa, u XPS jen 0,3MPa.

XPS, to je 300 tun na metr čtverečný?

Bude to stačit?

hodnocení

Diky za prispevky.Ja koukal ne ten purenit,nemam s tim zadne zkusenosti,tak nevim,co jsem koukal,tak vetsinou se pise,ze se dava spolu s dverima,nejaky frezovani drazek nebo co a pod.Urcite nebudu nikde lepit koberec.No a ten XPS,ten se neproslape?Dvere se otviraji dovnitr a jsou dvoukridle cca 2m na sirku.Foto dodam asi zitra

Milane, asi jste nechodil do školy... 30 tun, ale nevadí. XPS alias Styropor bude pod prahem minimálně 5cm stačit na přerušení tepelného mostu. Purenit pouze pod rámem dveří. Kdyby byl zbytek, tak samozžejmě použít lze.

Pane mareši, do školy jsem chodil již dávno, info o přepočtu jsem převzal zde:

izolace-info.cz/...

Sice mit o bylo divné, ale věřil jsem jim.

300kPa = 300t/m2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]