Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v mém gauči jsou na kratších stranách instalovány držáky ze slabšího plechu, které slouží k uchycení cca 17 cm
dlouhých ocelových pružin o průměru 20mm, které slouží k snadnému otevírání horní části gauče.U jednoho držáku došlo k jeho deformaci a proto jsem musel držáky odmontovat abych držák mohl srovnat.Přitom jsem musel obě pružiny též odpojit.Nyní nemohu dát pružiny zpět, protože nemám takovou sílu abych mohl pružiny natáhnout a nasadit je do děr držáků.Nevíte někdo, jakým způsobem bych pružiny natáhl, za rady předem děkuji.Představuji si nějaký přípravek - jestli takový existuje?
Taky jsem řešil podobný problém,jen jsem potřeboval nasadit oka pružin na čepy,vyřešil jsem to tak,že na jednu stranu držáku jsem nasadil pružinu a do druhého oka kulatinu zbroušenou do špice (taženou 6) a špici opřenou o čep kam jsem potřeboval nasadit pružinu a postupně posouval oko pružiny a zároven páčením(natahováním pružiny kulatinou) jsem nasadil druhé oko do čepu.Snad jsem to popsal dost srozumitelně...,možná by šel použit tenký delší šroubovák.
A jak jsi je dokazal sundat? Preci musis trosku zabrat abys ji vyhaknul a vyjmul ne? Stejnym zpusobem bych ji nasadil zpatky.
Jestli se dobře pamatuju, rozebrání je jednodušší, protože se vytáhne / vyrazí osa, pružina se tedy nenatahuje. Pro nasazení jsem ji, tuším, navlíknul na šroubovák a táhnul oběma rukama, ale jak konec oka natažené pružiny nasměrovat do díry, to už si nepamatuju. Počítám, že jsem si v tu chvíli přál třetí ruku, aby kombinačkama usměrnila drát do díry .
Tak pokud na to nemas silu, co tak mezi ty zavity pruziny, co lezi u sebe, vrazit nejake drevene klinky? Treba jednotlive pulky koliku na pradlo. Pri dostatecnem mnozstvi koliku by to melo pomoct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.