Nejste přihlášen/a.
Jakou zvolit samonivelační stěrku k vyrovnání starého betonového podkladu 2-15mm v bytě cca 10m2? Na stěrku přijde dlažba. Jde mi o kvalitu, cenu a hlavně dobrou zpracovatelnost. Budeme si dělat sami. Byl mi doporučený Ceresit ZN. Máte zkušenosti? Nebo doporučíte jiného výrobce. ♂
Zkusenosti mam s Nivello Quattro od Baumitu. baumit.cz/... Jen je treba podklad dobre napenetrovat, nalepit po obvodu dilatacni pasek a dodrzet navod od vyrobce. Pokud vezmete od renomovaneho vyrobce, tak neudelate chybu. Baumit, Weber, Murexin, Mapei i pripadne Ceresit.
Ale i tak mohu být problémy! A při reklamaci budou hledat, tedy pokud se něco nepovede, kde co jen aby nemuseli něco plnit! Osobní zkušenost.
Proto tazateli doporučím-.nechte to na osbě která bude klást dlažbu!
Naprostý souhlas. Poprvé se to nemusí povést. Úspěch spočívá více ve správné přípravě podkladu, než v samotné nivelační stěrce. I s obyčejnou neznačkovou se dá rovná podlaha udělat, naproti tomu nejdražší nivelačka ve spojitosti se špatným podkladem jsou vyhozené peníze a práce se pak musí provést znovu a přibyde odstranění popraskané nebo broušení nerovné nivelačky.
Hlavne je dodrzat technologicky postup. Pripravu a vlastnosti podkladu, teplotu a vlhkost, potom mnozstvo vody a rozmiesanie.
Nerobte si iluzie, ako sa to samo rozleje do uplne presnej roviny, treba tomu trochu pomoct stierkou a jezkom. Mne sa osvedcilo vopred podla lasera nalepit na dlazku matice M4 - M6 a podlozky alebo do hmozdinky zatocit skrutky tak, aby hlavicka trcala do pozadovanej finalnej vysky. tot spravit do rastra 1 x 1 meter alebo hustejsie, vo vysledku je to perfektne rovne.
Tak potřebuji udělat samonivel.stěrku na chodbě a předsíni.Chtěl jsem to udělat sám a tady po přečtení že to není legrace jsem ted trochu znejistěl...zda se bez zkušeností do toho sám pustit.
Návody a videa na netu sice jsou ale jen obecné.Nic podrobného a polopatického typu pro "blbce".Oslovil jsem tři menši firmičky bohužel pro ně záležitost nezajímavá / malá zakázka není prý čas...
@peter Dobrý nápad co se týče matek k utvoření roviny.Takže ty zůstanou pak už ve stěrce že? Je potřeba je tedy trochu zalít že? díky
Je to dobrý nápad pro toho, kdo s tím umí. Ve vašem případě bych je tam vůbec nedával, protože to může dopadnout i tak, že je budete muset pak odbrousit. Při představě, shánět výkonný laser a ještě dávat do rastru matky a podložky, pak dávat bacha,abych se o ně nepřizabil, bych tuto alternativu vynechal. Jinak ten materiál doporučuji. Dle technického listu je vhodná do 15mm tl. Jen pozor, aby jste to nepřelil, protože to pak rádo praská. Míchat s přesným dávkováním vody!
Při lití doporučuji pracovat ve dvou - jeden míchá, druhý honí ježka po podlaze
Když by jste si netroufl, kontaktujte hodinového manžela. Už jsem i dělal jako zakázku necelé 2m2 pod vestavěnou skříní
Matky som lepil mamutom, nivelak som lial presne po ich hornu uroven, zostali tam. Druha moznost je 6 - 8 diera do podlahy vrtackou, staci 40mm pre hmozdinky, zatocite skrutku a opat lejete do roviny s hlavickou.
Laser bol bezny hobby, polozeny niekde v strede miestnosti, potom som mal na kusku dreva ciarku fixkou, na ktoru laser svietil a matice som rovnal, az sa dotkli spodku dreva. Potrebujete drevo zhruba tak vysoke ako je luc laseru nad rovinou, na ktorej stoji. Ide to aj bez lasera, jednu skrutku do stredu miestnosti, opriet vodovahu o hlavu skrutky a na druhom koci rovnat, az je rovina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.