Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytu- zkušenosti se správcovskou firmou?

Od: jugin odpovědí: 3 změna:

Zdravím, pronajímáme byt a už několikrát nám volal někdo z jistých správcovských firem.

Máte s tím někdo zkušenosti? co jsou zač? nejsou to podvodníci? Zájímá mě vše.

Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já nevím, kdo Vám volá, ale správcovské firmy tu samozřejně fungují, a mnozí je využívají. Já osobně si spravuji byty sám, nepotřebuji jejich služby.

Realitka mi hledá zadarmo nájemníky, ale smlouvy si dělám sám.

doplněno 10.01.22 14:05:

Jugin, oslovím několik realitek, se kterými dlouhodě spolupracuji, zadám jim podmínky, oni se strarají o zákazníka. Na prohlídky chodím s nimi, někdy sami. Která dříve sežene, zavolá mi, probereme zájemce a já rozhodnu, zdali ano, či ne.

Realitka si vezm od zájemce provizi jednoho nájmu, já dostanu kontakty na nájemníka a pak to již řeším já.

runner2
hodnocení

0x
Nevím, proč použít spravcovskou firmu. Stačí použít vámi vybranou realitku a hledání nájemce ji svěřit. Provizi realitce platí najemnik, realitka vyřídí vše. Prohlídky, smlouvy.
jugin
hodnocení

@runner2 a @MilanCukrar a nějakou realitku? která je spolehlivá? Mě jedna pani říkala, že realitka si bere provizi v podobě jednoho nájmu.. tak právě nevím. Přece něco se tý realitce musí zaplatit ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]