Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Help - Kotel Prosat 35kW uhlí hoří jen u kraje

Od: tomasd* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám automatický kotel Prosat 35kW, uhlí používám Bílina ořech2.

věděl by někdo poradit, proč mi kotel posledních 5 dní hoří uhlí po stranách ohniště a

ne po celém. Kotel mám ve firmě řes 3 roky a doposud s ním nebyl problém.

Zadaná teplota je 55 st, provozní doba 5s,doba přestávky 20s, ventilátor 50-59%.

Kotel hoří jeden den úplně normálně a další den začne hořet je u kraje a pomalu vyhasíná.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Mokré/nekvalitní uhlí nebo se tam sype moc rychle a nestačí prohořet. Zkontrolovat případně i komín, jestli není zanešený nebo něčím přicpaný. Jinak zavolejte servisákovi, co jezdí na kotel co doporučí provést..

hodnocení

0x
Je pravidelně prováděna roční údržba, hlavně vyčištění hořáku? Už jsem se s tím setkal u peletek...po vyčistění hořáku (i celého kotle) v pořádku, hořelo normálně... část otvorů pro vzduch bylo ucpáno, vevnitř trochu popele..

hodnocení

0x
Prvni vec je, ze to muze delat uhli. Kazda varka je jinaci a uz jsem zaznamenal nejake brblani. Ja mam varku z prosince a hori normalne.
U vas bych udelal prvne to, ze bych vysal popel pod horakem, ktery se tam pres sezonu nahromadi a pak dukladne zatmelil retortu.
Ve vasem pripade se mi nezdaji dve veci. Ten vzduch je nejak moc vysoko, ale nedokazu presne posoudit, kazdy kotel je jiny, navic mate vyssi vykon a nevim , co vse tam byva jine. Ja mam napriklad 33% a clonu na ventilatoru zavrenou do 3/4.kdyz je hodne vzduchu, tak sdoukavate plamen a nechce se rozhoret.
Druha vec, tech 55stupnu je malo pokud se bavime o teplote kotle. Toto je minimalni teplota zpatecky. Takze teplota kotle ma byt kolem 70 stupnu. Dale si myslim, ze je dobre pouzivat deflektor. Pomaha k vyssi teplote v topenisti a lepsimu spalovani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]