Nejste přihlášen/a.
chtěla bych se zeptat zdali to tu třeba někdo v blízké době neřešil. Koupili jsme rodinný dum a vedle nás je starší manželský par. S exmajitelem tu vedle sebe bydleli 17 let. Když exmajitel něco potřeboval tak mu to soused dovolil a po nás teď chce všechno co mu dovolil aby jsme napravili a odstranili. Ani se mě soused nepředstavil takže já v první moment ani nevěděla kdo to je. Takže mě nadiktovat co vše by se mělo napravit. Nechápu hlavně, když to tu tolik let bylo s jeho souhlasem ze mu to teď tolik vadí… a k tomu elektromeru, elektromer je umístěn volné přístupný na jeho kousku pozemku mezi našimi domy, když to vezmu jdu k elektromeru takže přejdu asi 3 metry jeho pozemku, jedna se opravdu o kousek a hlavně ja k jeho domu se dá říct, vůbec nelezu, takže ho tím, ze k němu jdu vůbec ho tím neobtezuju, takže mě to upřímně přijde jako malichernost. Kdyby to bylo takhle obráceně tak narovinu, ja bych to vůbec ale neresila a to myslím vážně. Kdyby lezl přes zahradu to by mi vadilo ale takhle je to z chodníku kde chodí x lidi za den a říkám jdu asi 3 metry přes jeho pozemek. Tak nevím co s tím…
doplněno 09.01.22 14:49: A ještě se teda zeptat a kdyby tak bylo věcné břemeno? Koukala jsem na katastr a vecne břemeno tam je, jen musím zjistit jaké, to budu vedet zitra. Tak když by tam vecne břemeno bylo tak je to asi v poradku?
3x
Ten soused bude štěstím bez sebe, když mu to vyčísíte půl na půl. Vykopat tři metry zvládnete bez cizí pomoci. Otázkou je , zda na to nebude potřeba projekt. Oslovte místního revizního technika, ten vám poradí nejlíp.
No, může to být dobrá taktika jak na něho vybalíte, že má zaplatit půlku, třeba si to rozmyslí. Ale je pravděpodobnější, že budete rychle utíkat.
0x
Napřed zkuste rozumnou domluvu, jak je to tak už od počátku, desítky let atd. Pokud to nepomůže, tak ho ignorujte, je to prakticky neoficiálně věcné břemeno, takto to energetici připojili před lety, čili je to OK. Nemá právo vás odpojit nebo do toho šahat. Předělání elměru by vás vyšlo na vyšší tisíce dneska, desítky tisíc pokud by to dělala firma.(výkop, nový rozvaděč, práce, revize, a nakonec zřejmě i poplatek ČEZ distribuci) Soused závidí, že jste "někde" vzala miliony na koupi domu vedle něho...
0x
Zdravím, prvně bych koukl do katastru jak je to vedené ten váš a jeho pozemek, určitě tam bude věčné břemeno, pochybuji že by to tam dali jen tak, k tomu elektroměru musí mít lidi přístup, máme taky u sousedů elektoměr, resp všichni tady, jsme 1/4 řadovek a všichni to mají u nich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.