Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha - proč se první řada po zacvaknutí druhé zvedá

Od: kockagejsa odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Pokouším se položit plovoucí podlahu v obýváku v panelovém domě. První řadu jsme k sobě nacvakali, ale při nasazení druhé řady se mi ta první nepatrně zvedá. Při přidání další řady se mi zase pro změnu zvedá vždy ta položená poslední řada a zase dokola. Při položení asi sedmi řad, jsem vstoupil na první řadu a ta se stejně houpe u krajů. Co dělám špatně? Děkuji za přínosné rady a odpovědi. KG

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano. Je třeba si prostudovat návod k položení podlahy. Je nutné ponechat po obvodu místnosti prostor pro rozpínání materiálu, obvykle tak 1 cm, který se pak zakryje obvodovými lištami. Navíc se domnívám, že jste panely pokládali studené v teplé místnosti a tak se jejich rozpínavost projevila rychle.

kockagejsa
hodnocení

Jen pro upřesnění, v úvodním příspěvku jsem to nezmínil. Dilatační spára cca 1 cm jsem tam samozřejmě nechal. Teplota v místnosti je cca 22 st. Možná pro lepší vysvětlrní. Přijde mi, že když podélně zacvaknu lamely tak nejsou úplně rovně, ale opravdu nepatrně do V. Prostě když dám i dvě lamely do sebe, tak nepatrně houpou.

hodnocení

0x

To mírné zdvižení je běžné. Normálně to neřeším. Pokud je podklad nerovný, houpání se hned projeví. Až podlahu po obvodě zalištujete, žádné mírné zdvižení už vidět nebude. A ta plovoucí podlaha je laminátová nebo dřevěná? Hlavně aby jste dali kročejový izolant alespoň 10mm, jinak vás sousedi "zabijou"

kockagejsa
hodnocení

Podlaha je laminátová.

@ingjirimares Vaše rada je špatná! Žádné mírné zdvižení není běžné! Lamely musí být perfektně "doražené" k sobě aby perfektně ležely na podlaze..Někdy se stává,že v zámcích je nějaké smítko,které brání doražení lamel.A nerovný podklad?Nerovnost může být max 2 mm/2m,jinak se podlaha brzy zničí

Vždyť mluvíme o zdvižení prvních dvou řad lamel a to si pak sedne, tolik na vysvětlenou. Houpání přisuzuji nerovnosti podkladu ne tomu zdvižení !

kockagejsa
hodnocení

Já mám právě v úmyslu lišty pouze lepit a nejsem si zcela jistý, že by to drželo. Navíc když přejdu na tu první řadu, tak se to skutečně hýbe - houpá.

zaseja
hodnocení

0x

A sklepáváš je přez k tomu určený přípravek a nebo je jenom do sebe jednoduše nasadíš?

kockagejsa
hodnocení

Sklepávám je přes dodávaný přípravek.

hodnocení

0x

Je dodrzana rovinnost podkladu, spomenuta vyssie? Ak mate 2m dlhu latu alebo vodovahu, max medzera pod nou je 2 mm. Podklad musi byt zrovnany, samozrejme nie mirelonom, ale nivelackou, osb doskami atd.

Lamely sa musia presne nasadit, pri kladeni je nutny pomocnik, ked zaklapate dalsi rad. Samozrejme presne lamely, teplotne a vlhkostne stabilozovane v miestnosti min 24 hodim pred polozenim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]