Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se pořídit si zatemňovací závěsy?

Od: karlicek odpovědí: 13 změna:

Zdravíčko,

rád bych si vytvořil v pracovně příjemné šero, ideálně tmu a žaluzie, respketive klasické závěsy, nejsou příliš efektivní. Hlavně v letních měsících to prosvítá.

Přemýšlel jsem nad koupí zatemňovacích závěsů, konkrétně těchto - mkluzkoviny.cz/... nicméně nejsem si jistý, jestli opravdu fungují tak, jak je prezentováno. Prý se nejedná o opravdu neprůsvitné modely. Do těch se mi zase nechce jít, jelikož stojí i dvakrát tolik.

Pokud máte někdo s takovým typem závěsů osobní zkušenost, bude jen rád za vylíčení vašich zkušeností. Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kupte si zatemňovací rolety v kazetě a máte noc i ve dne.

garol.cz/...

google.com/...

karlicek
hodnocení

Díky za námět k přemýšlení, vypadá to dobře a dá se to sehnat na jedno okno i za cca litr. Super.

guma
hodnocení

0x

Míra zatemnění až 95 % u těch zavěsů. Takže nic moc. Kupte něco jiného např ve stavebninách folie.

karlicek
hodnocení

95 % se mi nezdá málo, stoprocentní tmu zase nemusím mít. Jde mi hlavně o to, aby mi nesvítilo na monitor, což se teď i přes žaluzie a závěs děje.

Nad fóliemi, případně kartonovými krabicem, jsem již přemýšlel, ale raději bych šel designovou cestou, než zalepovat okna.

hodnocení

0x

Mě ty závěsy příjdou dost kýč na té tlusté trubce (garniži).

Vypadá to jak plachta na návěs kamionu :)

karlicek
hodnocení

Mně jde hlavně o funkčnost, potřebuju stínění. Ale jinak jo, kýčovité to je.

orion*
hodnocení

0x

Pokud koupíte zatemňovací dekorační látku, tzv. blackout, měl byste být spokojen. Propouštějí opravdu velmi málo světla. Tyto dekoračky lze snadno poznat podle černých vláken uvnitř textilie. Ale ty kazetové rolety vypadají také dobře.

jajo
hodnocení

0x
Ja som si kupila drahé zatemnovacie ale zlá kúpa :(, a to som sa spolahla ze obchod s textilom a teda nie som spokojna za tu cenu skoro 100 eur so šitím, ani nezatemnujú, ani su neni pekné :D ..teda to je zas moja chyba vyber neskor som videla ovela krajsie a aj lepsie..oproti slnku vidno chyby v šití na látke ale nezatemnia nič ani ked mam zaluzie dole. Spravia prítmie ked to chcete to Vam stačia zaluzia a obycajny zaves. Zaluzie den a noc mna sklamali. Den a noc mna sklamali a tam je draha montaz.

karlicek
hodnocení

Já asi nakonec půjdu do tohohle - bonprix.cz/... rovnou koupím i jeden kousek do obýváku. Recenze to má dobré a jak to tak vypadá, dělá to, co má.

Já bych šel do bytového textilu a galanterie a spíchnul si to sám. Kvalita lepší a rozměr přesně na míru. Cena lepší a pokud má člověk šicí stroj, tak je to velice jednoduchá práce na 2 hodiny a to nejsem švadlena.

karlicek
hodnocení

Já jsem tvor poměrně nezručný. V pracovně bych asi zvládl klidně i neobšitou, pouze zastřiženou stínící látku, ale do obyváku vyžaduji profesionální práci.

tabletka*
hodnocení

0x
Mám normální tmavošedé silné závěsy z IKEA a stíní dokonale.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]