Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnostenský list na silnoproud

Od: peterrr odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám od prosince 2021 udělanou vyhlášku 50 s tím, že jsem konečně získal i paragraf 8. Chtěl bych začít podnikat a udělat si živnostenský list na silnoproud.

Mám školu v oboru elektro (silnoproud)
Mám vyhlášku 50 s paragrafem 8

Bude živnostenský úřad ještě něco jiného vyžadovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

peterrr
hodnocení

Nikoho nebudu zaměstnávat. Pouze budu vykonávat práci u firmy, která vyžaduje živnostenský list kvůli vystavení faktury.

jirib
Šwarc systém?
Podmínky se dozvíte na živnostenském úřadě při zakládání živnosti.

hodnocení

0x

Pokud máš vyhlášku paragraf 8, tak splňuješ zřejmě i podmínky praxe...

viz: lpe.cz/...

Výpis z rejstříku trestů

Nemáš daňové nedoplatky u finančního úřadu ani nedoplatky na sociální a zdravotní pojištění (nutno doložit, pokud jsi na území České republiky již podnikal).

milanb
hodnocení

0x
Potřebujete od TIČR oprávnění pro práci na vyhrazeném technickém zařízení.
peterrr
hodnocení

Nějaké zkušenosti jak to probíhá a kolik to stojí? Jsou součástí nějaké zkoušky, jak vypadají?

milanb
hodnocení

0x
ticr.eu/... Tam se podívejte na
Formulář oprávnění. A tam uvidíte, až vás pozvou, co po vás budou chtít. Když jsem si dělal osvědčení pro paragraf 9, tak mi mailem přesně napsali co mám mít s sebou.

hodnocení

0x

Vedle běžného papírování na Živnosťáku a doložení vzdělání (padesátku tam neřeší), tak ještě požehnání od TIČRu. Ty zajímá pak padesátka.

peterrr
hodnocení

Problém je, že potřebuji ŽL jen na vystavení faktur pro firmu ve které budu pracovat. Nemám žádné nářadí, měřáky, nic. Co mně dá firma s tím budu pracovat. Tak že asi to chce smlouvu s firmou, která se následně dá TIČR, aby viděl, že nemám nic a budu používat všechno od dané firmy. Kolik vůbec takové posvěcení od TIČR stojí? :)

TIČR nezajímá zádná smlouva. Posuzuje odbornou způsobilos a pro podnikající fyziké osoby vydává "Oprávnění"a na jeho základě mohu vykonávat elktrotechnickou činnost jako podnikatel. Je lepší se podívat na stránky ticr.eu/... kde je to krásně popsané. v sekci Dotazy a odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]