Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpevňit komin

Od: lauda* odpovědí: 11 změna:
Ahoj jak mám zpevňit komín? Kominik mi dal revizní zprávu a píše že komín ve špatném stavu. Posílám foto a omlouvám se za tu špatnou kvalitu, ale aspoň budete vědět o jaké části mluvím. Mám to nahodit lepidlem? Nebo odbouchat ho a nechat tam třeba 3 řady a dát nový cihly?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak chcete zpevňit komín? Jak chcete nahazovat lepidlem?

Zatím na dobrou radu chybí foto!

lauda*
hodnocení

Omlouvám se za kvalitu čekal jsem než schavi admin a foto tam chybelo
Jak zpevňit komin

No, z tohodle barevnýho fleku těžko něco víc poznat. Ale já bych to zboural až na půdu a vyzdil znovu.

hodnocení

2x

Komíny, nejčastěji jejich nadstřešní část, pokud je v havarijním stavu, je nejlépe rozebrat. Neboť malta, která to drží a pevnost cihel již nejsou stoprocentně pevné. Takže nejlépe koupit nové cihly stejného formátu, ostře pálené nebo např. vápenopískové, vyzdít a vyspárovat. Nakonec osadit komínovou hlavici, plášť napustit hydrofobizačním roztokem, např. LUKOFOB.

lauda*
hodnocení

Kominovou hlavici?

joudic*
hodnocení

2x
foto chybi.. popraskany jeste na 10 let zachrani flexi lepidlo se siti, rozsypany caj muzete rovnou ukopnout a postavit znovu na tom, co zbylo a co jeste drzi

jabraka*
hodnocení

2x

Komín není jen to,co je nad střechou domu.Je to celé těleso,od základu domu.Většina požárů začínž na půdě,kde netěsnost tělesa komínu propouští horké plyny.Nejlepší způsob opravy je vyvložkování.

JABRAKA

makk
hodnocení

1x

Foto nevidím a lepidlem nic nezpevníte. Možná jsou i jiné možnosti, ale dřív se to dělalo tak, že se to špatné ubouralo, postavilo znovu a udělala se nová betonová hlavice. To vám kominík neporadil co s tím? To není mco dobrý kominík.

hodnocení

0x

Lepidlem se nenahazuje, lepší je to opravit kvalitně, bez fota nelze radit

el
hodnocení

0x
No záleží v jakém je stavu, možná bude stačit proškrábnout spáry a znova vyspárovat. Já jsem si to taky myslel, nakonec jsem sundával metr a půl komína a zdil jsem to znova.
Nejhorší byl komín pod oplechováním střechy ( tam se cihly doslova drolily)
Kouknete i tam, bojím se že na tom budete podobně.
Hodně štěstí, já už to mám za sebou a pohodová práce to moc nebyla, Určitě by bylo jednodušší to dostavět z tvarovek na komíny jestli to je možné, ( poradi snad někdo kdo se víc vyzná)

hodnocení

0x

Najlepšie spravíte,ak komín zbúrate a postavite nový. Ak zadechtovanie prešlo cez maltu a tehly,tak to prejde aj cez novú omietku a časom sa to rozpadne znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]