Ahoj jak mám zpevňit komín? Kominik mi dal revizní zprávu a píše že komín ve špatném stavu. Posílám foto a omlouvám se za tu špatnou kvalitu, ale aspoň budete vědět o jaké části mluvím. Mám to nahodit lepidlem? Nebo odbouchat ho a nechat tam třeba 3 řady a dát nový cihly?
Komíny, nejčastěji jejich nadstřešní část, pokud je v havarijním stavu, je nejlépe rozebrat. Neboť malta, která to drží a pevnost cihel již nejsou stoprocentně pevné. Takže nejlépe koupit nové cihly stejného formátu, ostře pálené nebo např. vápenopískové, vyzdít a vyspárovat. Nakonec osadit komínovou hlavici, plášť napustit hydrofobizačním roztokem, např. LUKOFOB.
foto chybi.. popraskany jeste na 10 let zachrani flexi lepidlo se siti, rozsypany caj muzete rovnou ukopnout a postavit znovu na tom, co zbylo a co jeste drzi
Komín není jen to,co je nad střechou domu.Je to celé těleso,od základu domu.Většina požárů začínž na půdě,kde netěsnost tělesa komínu propouští horké plyny.Nejlepší způsob opravy je vyvložkování.
Foto nevidím a lepidlem nic nezpevníte. Možná jsou i jiné možnosti, ale dřív se to dělalo tak, že se to špatné ubouralo, postavilo znovu a udělala se nová betonová hlavice. To vám kominík neporadil co s tím? To není mco dobrý kominík.
No záleží v jakém je stavu, možná bude stačit proškrábnout spáry a znova vyspárovat. Já jsem si to taky myslel, nakonec jsem sundával metr a půl komína a zdil jsem to znova. Nejhorší byl komín pod oplechováním střechy ( tam se cihly doslova drolily) Kouknete i tam, bojím se že na tom budete podobně. Hodně štěstí, já už to mám za sebou a pohodová práce to moc nebyla, Určitě by bylo jednodušší to dostavět z tvarovek na komíny jestli to je možné, ( poradi snad někdo kdo se víc vyzná)
Najlepšie spravíte,ak komín zbúrate a postavite nový. Ak zadechtovanie prešlo cez maltu a tehly,tak to prejde aj cez novú omietku a časom sa to rozpadne znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.