Nejste přihlášen/a.
Ahoj jak mám zpevňit komín? Kominik mi dal revizní zprávu a píše že komín ve špatném stavu. Posílám foto a omlouvám se za tu špatnou kvalitu, ale aspoň budete vědět o jaké části mluvím. Mám to nahodit lepidlem? Nebo odbouchat ho a nechat tam třeba 3 řady a dát nový cihly?
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
2x
Komíny, nejčastěji jejich nadstřešní část, pokud je v havarijním stavu, je nejlépe rozebrat. Neboť malta, která to drží a pevnost cihel již nejsou stoprocentně pevné. Takže nejlépe koupit nové cihly stejného formátu, ostře pálené nebo např. vápenopískové, vyzdít a vyspárovat. Nakonec osadit komínovou hlavici, plášť napustit hydrofobizačním roztokem, např. LUKOFOB.
el
0x
No záleží v jakém je stavu, možná bude stačit proškrábnout spáry a znova vyspárovat. Já jsem si to taky myslel, nakonec jsem sundával metr a půl komína a zdil jsem to znova.
Nejhorší byl komín pod oplechováním střechy ( tam se cihly doslova drolily)
Kouknete i tam, bojím se že na tom budete podobně.
Hodně štěstí, já už to mám za sebou a pohodová práce to moc nebyla, Určitě by bylo jednodušší to dostavět z tvarovek na komíny jestli to je možné, ( poradi snad někdo kdo se víc vyzná)
Nejhorší byl komín pod oplechováním střechy ( tam se cihly doslova drolily)
Kouknete i tam, bojím se že na tom budete podobně.
Hodně štěstí, já už to mám za sebou a pohodová práce to moc nebyla, Určitě by bylo jednodušší to dostavět z tvarovek na komíny jestli to je možné, ( poradi snad někdo kdo se víc vyzná)
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]