Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
cca před 15 lety jsme si při koupi bytu nechali nainstalovat vestavěnou knihovnu. Po letech začala "přetékat" knihami a potřeboval bych do ní sehnat 2 nové poličky (rozměr 80 x 24,5 cm). Vím, že to zní jako banalita, ale mohl by mi někdo poradit, kde mají největší výběr? Problém je totiž barva, potřebuji pochopitelně úplně stejnou., ze dřeva.
Předpokládám, že je hloupost chodit kvůli dvěma kusům do velkoprodejen typu Hornbach, Obi...mohl by mi prosím někdo dát nějaký tip?
Moc díky!
Petr H.
Váš odstín bude nejspíš olše a k vaší smůle je už mimo trend, takže hobbymarkety takový odstín už neberou. Objednají vám celou desku, ale to je rozměr cca 2,5 x 1,8 m, zaplatit musíte celou i když si z ní vezmete jen 2 destičky. A podle fotografie se odstín určuje jen těžko. Řešením by bylo koupit podobný odstín a jen to čelně přehranit páskou v odstínu olše, kterou by mohl mít truhlář ze starých zásob.U nás máme v Libni takové šikovné truhláře, kteří by to byli schopni vyrobit identické. Je to kousek od nádraží
Musíte zajít do nějakého místního truhlářství, ale velmi pochybuji, že Vám vyhoví. Oni totiž už takovéto zakázky neberou, není to pro ně finančně zajímavé. Ledaže byste chtěl celou kuchyň na míru, to se přetrhnou, ale tohle je nezajímá. Nebudou se piplat s několika prkýnky. Mluvím z vlastních zkušeností. To co chcete, si musíte udělat sám. Teda koupit právě v tom Hornbachu desky a sám si to smontovat.
Větší truhlářství takové zakázky možná neberou, ale nějaký samotný truhlář který nedělá velké zakázky by to snad bez problému udělal. Nevidím žádnou hloupost jít kvůli tomu do Hornbachu nebo OBI. Jim je úplně jedno kolik kusů čeho prodají a nezaměřují se pouze na prodej ve velkém. Kdysi jsem v OBI kupoval 2 poličky do skříně a vybral jsem si tam vzor a barvu a dokonce mi to tam i uřezali na míru jakou jsem si požádal a myslím, že to tak dělají stále i nyní.
Vždyť to říkám. Také bych šla do Hornbachu, nebo do Obi. Najít v dnešní době nějakého "malého" truhláře který by tohle udělal, je skoro nemožné. Tak před 15 lety ještě ano, ale dnes...A ani ta prkna neobjednají, nezajímá je to. Teda u nás v Poděbradech teda ne. Možná je to jiné jinde.
Taky isty dekor moze byt problem zohnat, proste sa uz nevyrabaju drevotriesky. Ak sa zadari a identifikujete dekor, potom hladajte rezanie drevotriesky na mieru, vratane hranovania ABS. Vo vacsich mestach zvyknu take firmy byt, narezu vam aj jednu dosku v cene 5 eur, im je to jedno. Priklad od nas : atvyn.sk
Postavil jsem celou regálovou knihovnu z přířezů laminodesek,které jsem nechal nařezat ve výrobně nábytku.Přidat další polici do hotového nábytku je opět záležitost koupě desek a dobré pily,ocasky,s jejíž pomocí ase ručně uřízne správný rozměr.Police se pak zavěsí na správné místo pomocí kolíčků.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.