Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led světlo

Od: pavla20 odpovědí: 11 změna:
Zdravím a prosím o pomoc. Koupila jsem nové světlo (sestava 3 led pásků) a světlo ihned po připojení do zásuvky slabounce svítí. Přívod proudu mám řešen kabelem se spínačem. Po zapnutí spínače světlo svítí normálně,ale po vypnutí zůstane jakoby stále pod proudem i když velmi slabým

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A zase je asi na vině indukce... Řeší se to třeba kondenzátorem, něčím, co to vybije. Elektrikář bude vědět, kam to připojit...

hodnocení

0x

1. Šetří se na kontaktech vypínače, přerušuje se jen jeden vodič, vyměnit za jiný, který přeruší oba vodiče.

2. Otočit zástrčku v zásuvce. Většina států Evropy má fáze na zásuvce vpravo, u nás dlouho vlevo, až nedávno vlevo nebo vpravo za celý objekt. Ale na všech zásuvkách stejně. Kdysi se prodávaly mezi-zásuvky pro prohození konektorů a s doutnavkou pro indikaci, kde je živý vodič - fáze. Lze i vyrobit amatérsky z nějaké prodlužovačky.

3. Na krátkém přívodu by nemělo docházet k indukci, pokud není blízko silný vysílač.

"Většina států Evropy má fáze na zásuvce vpravo, u nás dlouho vlevo"

To je zvláštní *zmateny*, mě už před 50 lety učili, že má být fáze vpravo. Za celou mojí mnohaletou praxi mně pak tohle pravidlo vtloukali do hlavy na každém školení. Že by mě to učili špatně? Že bych bez problémů procházel mnohým přezkoušením, když bych to říkal obráceně?

Beru zpět *hi*. Asi jsem zblbnul a nějak jsem si ty strany popletl. Fáze byla samozřejmě vždycky VLEVO.

Žádám admina o odstranění mého nesmyslného příspěvku. Děkuji.

I mistr tesař se někdy utne. *smich*

orion*
hodnocení

0x
Žádné LED světlo, pokud je správně připojeno, toto nesmí dělat, jedná se o závadu. Elektrikář by to asi opravil, ale proč? Předpokládám, že se jedná o nové zboží se zárukou, tak ho buď vraťte ve lhůtě 14 dní, nebo reklamujte.

Nezmysel, svetlo je uplne v poriadku, problem je s tym, ako je pripojene : dlzka a subeh kablov, vypinac ... Reklamacia nebude uspesna. LED svietidlam postacuje aj maly prud, aky prejde cez vzajomnu kapacitu dvoch vodicov na slabucke poblikavanie. Je to vlastnost, nie zavada. Vyriesi to napr vymena spinaca za prepinac a prepinanie vystupu k svetlu medzi L (svieti) a N (zhasnute). Dalsie riesenia su RC clen, pomocne rele ...

orion*

Kdyby to byla vlastnost, dělají to všechna LED svítidla, což jak se jistě shodneme není pravda. Že jsou LED svítidla choulostivá i na malý naindukovaný proud přece výrobci dobře vědí a většina si s tím umí poradit, jejich výrobky toto nedělají. Vám možná nevadí koupit si nějaký do-do výrobek a pak kvůli němu třeba předěláváte elektroinstalaci, ale nevidím důvod, proč by to měla dělat i tazatelka. Vrátit a nechat si poradit něco kvalitnějšího, kde výrobce při konstrukci přemýšlel.

Dělají to led svítidla s levným, jednoduchým zdrojem, často led žárovky, kde je jen imitace zdroje. Kvalitní napájecí zdroje tenhle problém nevykazují.

hodnocení

0x

Toto bývá běžný "problém" u led svítidel a žárovek. Pokud to vyloženě neruší, není nutné řešit. Odběr elektřiny je nepodstatný. Pokud to je problém, možné řešit vhodným paralelním kondenzátorem u svítidla (požádat nějakého elektrikáře).

Toto je běžný problém pouze nekvalitních led svítidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]