Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový splachovač shell

Od: libor007® odpovědí: 9 změna:
Přátelé, mám na wc tlakový splachovač schell, slouží cca dvanáct let. Když byl nový, musel jsem štelovacím šroubkem viz foto nahoře trochu tlumit velmi silný proud vody. Léta fungoval normálně - tzn po zmáčknutí a sundání ruky se po chvilce se zastavil, pustil těch cca 6l vody. Po pár letech síla vody trochu zeslábla a splachovač nijak na seřizovací šroub nereagoval. Neřešil jsem to, nějak to dál fungovalo. V posledních měsících splachovač po uvolnění ruky zastavil hned. No a dnes to dospělo do stavu, kdy splachuje viditelně slaběji a ikdyž ho držím, voda se po chvilce prakticky zastaví. Dá se to nějak opravit, nebo koupit nový? Těsnění je v háji viz foto. Otázka, jestli shánět ten píst, nebo koupit celý splachovač.
Tlakový splachovač shell
Tlakový splachovač shell #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pred lety jsem resil stejny problem, spechal jsem a tak jsem vymenil cely splachovac. Novy fungoval 10let...Nahradni dil je k sehnani zde triker.cz/... a tady tovoreal.cz/...

hodnocení

Tak jsem pořídil nový splachovač. Do kyble voda nateče pěkně na plný kotel, připojím ke splachovači trubku do wc a je zas ten problém - vteřinku silnější proud s okamžitým rapidním poklesem tlaku až k nule. Trubka zacpaná není, mísa se taky nezdá nějak zacpaná - od trubky je v míse vyveden trojitý vstřikovací otvor. Co může ještě způsobovat ten problém? Něco v té míse?

Příliš rychle zavírá. Takže trochu poštelovat

hodnocení

Do kyble vše ok. A stejný problém měl i ten původní splachovač. Mimochodem, co štelovat? Je tam jen průtok, pokud se nemýlím.

hodnocení

0x

Nevím zdali tento aqua ventil není pro pisoáry. Já mám cca 20 roků podobný - dimenze 1 ", ale ve zdi a cca před 1/2 rokem jsem jej chtěl vyčistit, vyměnit O kružky,... ale podařilo se mi jej zmordovat / jeden plastový díl byl poškozen/ a tak už jsem přemýšlel o sekání atd. Nakonec se mi podařilo sehnat náhradní střívka a prostou výměnou jsem opravil. Podle mne Váš problém může být v malé dimenzi tohoto ventilu a druhé problémové místo může být potrubní rozvod ev tlak v systému. Tento ventil potřebuje i při odběru trvalý vyšší tlak. A pokud budete mít přicpané přívodní potrubí / snížený průtočný profil/, tak při prvotním rozběhnutí se vody z klidového stavu Vám rapidně poklesne tlak v řádu a průtok se razantně sníží. Druhou možností je "měkký" zdroj vody - voda je městská nebo z Vaší vodárny? Je to jako u elektřiny - pokud máte nějaký zdroj tak má nějaké klidové napětí / to odpovídá tlaku vody/ ale po zatížení / např start motoru auta/ napětí poklesne / stejně tak poklesne u Vás tlak vody/ a tento pokes je tím větší čím je zdroj napětí / tlaku vody/ "měkčí". A to může být Váš případ.

hodnocení

Díky, vyřešeno. Jinak ventil je pro wc, pro pisoáry dělá shell podobný s menším průtokem. Pajšl bych musel objednat s nejistým výsledkem, tak jsem vzal nový ventil. Až doslouží, přejdu na klasickou splachovací nádobku...

hodnocení

Díky za rady. Sousedi včera na chvíli zavírali hlavní ventil pro stupačky v baráku a ten byl vyhnilý. Takže ač se pak jevil v otevřené poloze, byl trošičku přiškrcený. V potrubí byl nepatrně nižší tlak vody. Po výměně ventilu a navýšení tlaku vše jede jak má. Ono - připadal jsem si u toho, jak Lojza. Do kyble to valilo fest, do trubky která byla ok slabota. Tlak se zdál na první pohled v normě. Hlavní ventil jsem šel dnes zkontrolovat a páčka mi bez vyvinutí síly zůstala v ruce - uhnilá. Takže vše již šlape ok.

Díky za zpětnou vazbu- alespoň se člověk přiučí z chyb jiných - myšleno jen a jen v dobrém. Pokud člověk změří tlak v klidu, tak je vše OK, ale jakmile voda začne téct, tak je někde menší nebo většinouvětší tlaková ztráta a pak se dějí takovéto věci.

hodnocení

Tak jsem v paneláku a mám výhodu prvního patra - tlak tedy vždy budu mít dostatečný - pokud je vše v normálu. Jinak tlak jsem neměřil, nemám samozřejmě čím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]