Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní zahrada

Od: laik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jaké máte zkušenosti se zimní zahradou? Zajímá mě všechno, každý názor. Také kdo vám ji postavil, jak jste spokojení. Sami si ji stavět nebudeme a chceme jen sezónní. Máme dřevostavbu, tak by mě i zajímalo kotvení, jestli máte osobní zkušenost, bojím se zásahu do zdi. Na domě není žádná příprava, na terase 6 betonových patek. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Koukal jsem na ceny realizace od firmy a začíná to někde kolem 80000 při rostoucích cenách surovin počítejte spíš 100. Přemýšlel jsem jestli by se mi taková investice něčím vyplatila. Asi bych musel mít hodně malý obytný prostor abych si za tu cenu koupil pár metrů plochy navíc kde si 2x týdne sednu a dám kafe. Nebo bych musel mít tolik peněz že nevím co s nima.
el
Za 80 to je z polykarbonátu a zápalek? Já si delam jen zastřešení před schody 6m2 a vychází mě to na víc jak 40000 jen za materiál s výraznou slevou. (Dural v práškové barvě + 16mm polykarbonát. A to je jen střecha, ostatní zasklení a dveře to je dalších 20-30 tisíc.
Jestli má jít o zahradu z kvalitních materiálů, tedy dural a sklo a nějaké rozumné rozměry aby se to dalo nazvat zimní zahrada, tak od firmy počítejte 250 tis. a více.
Reaguješ na rok starý dotaz. Loni byly ceny materiálu třetinové. Škoda že jsem nedávno smazal odkaz od firmy u které jsem to hledal. Tam ty modelové ceny realizace byly. Samozřejmě že za těch 80 000 to tenkrát byla stěna do elka nějakých 3x4 metrů na zasklení terasy kryté z vrchu střechou a ne žádný skleněný zámek s cimbuřím jaký si asi představuješ.
el
Vidíš to jsem si nevšiml, skleněný zámek být nemusí, jen dostatečný počet profilů, adekvátní tloušťky co se neprohnou a vítr to nevezme :)
Ceny šly nahoru a dost, o tom žádná.

hodnocení

1x

Nejsem žádný odborník, ale že zimní zahrada je tak trochu věda, to vím. Je to logické, vezměte si třeba skleník, vykoukne sluníčko a hned je v něm tropické vedro, jak se ochladí, je tam zima jako venku. Záleží, jestli ji chcete vytápět nebo jak, podle mě to chce odborníka.

hodnocení

0x

Máme zimní zahradu cca 6x6 m z hliníkových profilů. Dřevěnou nám nikdo nechtěl postavit. Je sice zakotvená do zdí, ale jen "trochu". Šroub do zdi je vlastně jen jeden, možná dva. Zbytek je jen takové přiheftování.Stavěla to firma Urban, ale ta už neekxistuje.

krata85

Dobrý den, mohu poprosit, zda byste mi mohli zaslat nějaké podrobnější informace o té vaší zimní zahradě? Docela mě toto téma zajímá.

Jedná se mi o využití - zda je to sezonní, nebo celoroční?

Trojskla, dvojskla?

sklo na stropě, nebo palubky se zateplením a plechová střecha?

Podlahy? Dlažba, nebo vinyl?

Vytápění?

Prostě vše, co vás napadne o té vaší zahradě.

A nejlépe, moc vás prosím o nějaké fotografie. Ideál na emial: krata666@centrum.cz

Děkuji mnohokrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]