Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet trvanlivosti ložiska

Od: tomasd* odpovědí: 15 změna:

Ahojte, potřebuji pomoct, věděl by někdo a mohl by mi poslat vypočet trvanlivosti ložisek od ZVL 6204 a 7205b (v paru do tandemu)?

Jsem fakt v koncích =(... Jinak otáčky budu mít max.1340ot/min a bude tam radialní i axialní zatížení.

Zkoušel jsem už i Mitcalc, ale jsou tam zase hodnoty ktere nevim jak vypočítat =(=(.

Děkuji za odpoved

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda22
hodnocení

1x

Učili nás, že základní životnost ložisek je milon otáček. Trvanlivost asi nevypočítáte. Zvláště ne dnes, kdy se šidí naprosto vše. Co je ale odzkoušené je, že zakrytovaná ložiska 2RS je dobré odkrytovat, naplnit ložiskovou vazelínou a zase zakrýt. Životnost se zvýšil cca 2 násobně.

To by konstrukce od tazatele vydržela jenom 12,5 hodiny. To je asi blbost.

Tak to by bolo strašne málo,bežne majú komutátorové elektromotory 10 000 otáčok za minútu,To ten milión natočia za chvíľu.

Nejsem strojař, ale tohle bude nějaká strašná blbost. To bych musel na pile měnit ložiska každý den. Točí se každý den, často i o víkendu již dvanáctým rokem a stále v pohodě.

jenda22

Možná jsem použil jen část definice. To je fuk. Jedno ZKL C3 mi vydrželo v alternátoru týden, jiné roky. Co chcete vypočítat...

5. Určení velikos/...

lejko

2RS ložiska je zbytečné odkrytovávat. Optimální množství vazelíny v nich už je. Tím že vycvaknete prachovky je tak akorát pokřivíte a pak nebudou správně dosedat a mohou se uvolnit v aplikaci.

tomasd*
hodnocení

no jo, ale potrebuji vedet kolik hodin =)

hodnocení

1x

Narysuj vykres s rozmery - polohou a zpusobem ulozeni lozisek, pridej velikost, polohu a smer pusobeni sil, pokud se sily meni, posli alespon maximalni s procentualnim odhadem, jak dlouho to bezi zatizene na maximum, pokud je to mazane, napis jak a cim, pridej kompletni parametry lozisek, at se s tim nemusim hledat a prozenu Te to k tomu urcenym softwarem.

tomasd*
hodnocení

To by byla parada. Mužs mi posalt email?...poslu to tam =)

Napis svuj a ja se Te tam ozvu nebo se zde registruj a napis mi vnitrni postou.

tomasd*
hodnocení

Děkuji... email je darioxx@seznam.cz

hodnocení

0x

Skúste sa sem pozrieť.: zkl.cz/...

tomasd*
hodnocení

Děkuji, tu stranku znam, dival jsem se tam.

hodnocení

0x

Pdf soubor ke studiu: nsk-literature.com/...

tomasd*
hodnocení

Děkuji, tu stranku taky uz znam, dival jsem se tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]