Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak kvalitní jsou ložní povlečení (zapínání na knoflíky) na různých e-shopech? 299 kč je uváděná cena za bavlněný produkt. Jedná se o kvalitní zboží? Mám jej objednat? V běžném obchodě stojí mnohem více? Děkuji
Při výběru povlečení se vždy řiďte kvalitou příze a hustotou vláken, nikoliv gramáží.
Kvalitní povlečení je vyrobeno z příze s dlouhými a tenkými vlákny, která zajistí vysokou hustotu tkaní, tedy i vyšší pevnost – i přes nízkou gramáž. Výrobci právě tímto způsobem uvádí zákazníky v omyl – prezentují se vysokou gramáží, ale k výrobě ve skutečnosti používají levné příze s krátkými a silnými vlákny, které sice mají vysokou gramáž (hmotnost), ale zato nízkou hustotu vláken, brzy se třepí a nedrží pohromadě. Kvalita zboží pak odpovídá nízké ceně; látka je průhledná a životnost výrobku je o poznání kratší. Firma Matějovský používá k výrobě povlečení pouze kvalitní příze. Například pro bavlnu deluxe a krep deluxe používáme přízi v kvalitě 30 NE, pro bavlněný satén 40 NE a v případě švýcarského prémiového saténu 60 NE. Pozn.: NE je jednotkou jemnosti vlákna – čím vyšší číslo, tím delší a tenčí vlákna a tedy kvalitnější látka ve výsledku. Většina bavlněného povlečení na českém trhu je vyrobena z příze v kvalitě okolo 10 NE.
A kde je uváděna? Ta příze? Všade na e-shopech jen údaje o gramáži např. 125 nebo 135 Ani nevím, co to znamená... Ale pane, přece nedám 1800 kč za povlečení, když totéž stojí v jiném e-shopu tři stovky?
Takhle bych já nikdy nebjednávala. Výstrahou jsou mi kamarádky, které hodně dlouho a hořce plakaly. Když už, tak bych objednávala v prověřených obchodech. Třeba IKEA, Tchibo. Tam mi přijde cena adekvátní ke kvalitě. Ale zase musím říci, že damaškového povlečení jsem měla plné zuby. Měla jsem svou výbavu, po našich, po tchýni ještě nepoužité. Dlouho schne, špatně se žehlí a musím se na něho dívat celý život. Než jedno takové, tak raději dvě. Na zimu flanel z IKEA a na léto krep z Tchiba.
A také, když je povlečení více, netočí se jen jedno nebo dvě, vydrží velice dlouho.
Joudic, ono to je, s tím vracením, kapku složitější. Psala jsem tady o mikině a půlročním dopisování s e-obchodem. Po půl roce, těsně před Vánocemi přišel tak strašný hadr se špatně našitým zipem, že mi vrhkly slzy do očí. Zpáteční adresa Čína. Víme, kdo je výrobce, odkud a kdy zboží, cíchy přijdou? Vrátila jsem chytré hodinky, pro dceru. Přišla na návštěvu a měla je na ruce. Už 2 měsíce se nic neděje. S tím vracením to není tak jednoduché.
Zapomněla jsem napsat, že tazatel by ložní prádlo neměl nakupovat na netu, ale měl by ho "osahat" v kamenném obchodě. Dnes už po obchodech nemusí lítat, stačí vědět, kam zajít.
Na oplátku musím pochválit prodejce prádla Astratex. Objednala jsem, prádlo nesedělo, druhý den jsem vrátila bez poštovného a správná velikost přišla za 2 dny, celkem ten nákup trval 7 pracovních dní. Tak tohle je sen!
nechci se ukazovat v obchodech, moc tomu nerozumím, také chci být maximálně šetrný...který e-shop mám tedy zvolit? koupil jsem u Viet. obchodníků a za měsíc bylo plné cucků, prostě hrůza...
tak zrovna Matějovskýho nezmiňujte před mou matkou...ta má na něho takovou pifku, že kdyby s ním přišla do osobního styku tak si to za rámeček nedá...prej to už není ta kvalita co bývala...kdejaký povlečení z supermarketu je lepší...po vyprání se s tím člověk nemůže domluvit, rohy nesedí...já vím prd...ale ona už má něco za sebou tak jí věřím
Taky nakupuji zde a jsem spokojená. Povlečení nežmolkuje ani po x tém praní. Ještě mám i odtud a taky si nestěžuju. Ložní povlečení l/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.