Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máme plynový kotel protherm leopard 24 BTV 17 . Potíž je v tom, že z ničeho nic ( asi jako většina poruch ) přestal hořet, ale na displeji nám nesvítí žádná chybová hláška. Zkoušeli jsme resetovat, ale ani pak bohužel nechytne. Tak než zavolám plynaře, zkouším to tady...čím to může být? Předem díky za odpověď. Pavel N.
Po pár restartech naskočila chybová hláška F1...což je ztráta plamene. Což jsem věděl i bez hlášky ...dle manuálu to vypadá asi na termostat.
Krom klasického restartu doporučuju vytažení ze zásuvky na pár minut... Nevím jak konkrétně u tohohle, ale může to dělat zaoxidovaná hlídací elektroda( pokud se rozběhne a po 7 vteřinách zhasne)
Tak servisák to bral vylučovací metodou a došel k závěru, že to je deska. Opravu odhadl na cca 5000 kč, takže jsme se rozhodli raději pro nový kotel ( tento je 11 let starý)
To jubatus: tuhle bestii - Leopard verze 15 (je ještě tvoje verze 17) - mám doma a občas se spolu škádlíme. Protože na původní řídící desce už jsem několikrát přeletovával relé pro spínání oběhového čerpadla (jde o relé H1CAO12V v ceně padesátikoruny), objednával jsem pro případ tuhých mrazů zrovna včera celou desku náhradní na www.dilynakotle.cz, kat.č. 0020025308 za 2.039,- Kč vč. DPH, doprava zdarma. Výměna na patnáct minut i vyleštěním předního krytu kotle. To aby jsi byl v obraze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.