Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý dne.
Protože raději dám na Vás než na reklamu v TV, tak se ptám.
Máme kompletní rekonst.koupelny. Máme sadrokarton zelené barvy na stropě. A potřebuji ten sadroš do bílé barvy vymalovat - natřít. Potřebuji něco co bude odolné vlhkosti a překryje tu zelenou bílou barvu.
Poradíte mi co na to? Určitě před natěrem dám penetraci - snad se ta deska nerozmočí
Děkuji za rady.
Dokonce jsem si dal normální SDK (šedý) a normálním primalexem , bez jakékoliv penetrace.mám to tak už dvacet či více let-mezitím jen jednou obnoven!
Jen jednou jedinkrát jsem podlehl řečem podnikového "nátěrku" a použil penetraci. naštěstí jen na jednu stěnu-tu jsem pak musel celou oškrábat. Napenetroval, nechal zaschnout a jel jsem , než jsem byl na konci stěny tak ten začátek se loupal, krabatěl ...celé přšilo vniveč.Zajímavé, že v práci ale penetraci nevyžaduje !
Běžně normální malíři stěny penetrují prvním více naředěným nátěre bez penetrace, jen ten víc naředěný nátěr, bez ohledu na podklad !
Me byla doporucena latexova barva. Pokud budete chtit, mrknu se na stavbe jak se jmenovala. Pred samotnym naterem jeste penetrace od stejneho vyrobce. Mohu rici, ze kryvost teto barvy je mizerna, delal jsem snad 15 vrstev nez jsem ten zelenej sadros schoval, ale je to kvalitka, da se to bez problemu utrit, nic nespini a voda po tom sjede jak po masle.
Zdroj: poradte.cz/...
Jen doplním, mám takto vymalovanou koupelnu 11 let a absolutní spokojenost.
Zelený sádrokarton je už impregnovaný, takže žádnou penetraci nedávat. Doporučuji hustší kvalitnější malbu téměř pastovité konzistence než vodnaté malby. Ale profík si nakonec vždy poradí a umí to vymalovat téměř vším. Strop nemusí být omyvatelný, na běžnou domácí koupelnovou vlhkost , nárazově do 95% vyhoví jakákoli malba. Co se týče překrytí zelené, musíte provést malbu minimálně 2x, u některých maleb až4x
Pane Mareši, zase skvělá informace a naprostý souhlas. Nikdy nepenetruji a maluji maximálně 2 vrstvy, ale nesmí to být jen obarvená voda.
1* a
Děkuji, ale čím malovat. Určitě tam bude muset být nějaká speciální barva...ne klasická jako např. do obýváku Něco co odolá vlhkosti a připadné tvorbě plísně atd. Je to předci jen koupelna
Já jsem koukal, že ty spoje desek jsou od toho co nám to tady dělal potažené jako by nějakou barvou se silikonem? Připadá mi to tak
V koupelně,stejně jako jinde v bytě,mám stropy obloženy polystyrenovými dekoračními deskami.jsou naprosto voděodolné a povrch je možné po čase obnovit klasickou interiérovou barvou.
JABRAKA
Skoro mě to láká k založení otázky - pokud uvidím slova "úprava stropů, stěn" v kombinaci s nickem "Jabraka", vybaví se mi automaticky "polystyren, tapeta perstrukta". Jedná se u mně o Pavlovův reflex?
Kdybych vycházel jen z teorie,tak bych se nedivil obav.Ovšem tento způsob jsem aplikoval v desítkách bytů a že je úprava estetická i odolná je nabíledni.Po dvaceti letech je strop stejný jako na začátku.V koupelně se dokonce ani nešpiní,aby se na něm srážely kapky vody,je nemyslitelné.To by svědčilo o nesprávné konstrukci stavby,nebo špatném venkovním zateplení.
JB
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.