Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelený sádroš - čím ho natřít v koupelně?

Od: karel44® odpovědí: 27 změna:

Ahoj, dobrý dne.

Protože raději dám na Vás než na reklamu v TV, tak se ptám.

Máme kompletní rekonst.koupelny. Máme sadrokarton zelené barvy na stropě. A potřebuji ten sadroš do bílé barvy vymalovat - natřít. Potřebuji něco co bude odolné vlhkosti a překryje tu zelenou bílou barvu.

Poradíte mi co na to? Určitě před natěrem dám penetraci - snad se ta deska nerozmočí :)

Děkuji za rady.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dokonce jsem si dal normální SDK (šedý) a normálním primalexem , bez jakékoliv penetrace.mám to tak už dvacet či více let-mezitím jen jednou obnoven!

Jen jednou jedinkrát jsem podlehl řečem podnikového "nátěrku" a použil penetraci. naštěstí jen na jednu stěnu-tu jsem pak musel celou oškrábat. Napenetroval, nechal zaschnout a jel jsem , než jsem byl na konci stěny tak ten začátek se loupal, krabatěl ...celé přšilo vniveč.Zajímavé, že v práci ale penetraci nevyžaduje !

Běžně normální malíři stěny penetrují prvním více naředěným nátěre bez penetrace, jen ten víc naředěný nátěr, bez ohledu na podklad !

hodnocení

3x
Nerobil by som z toho vedu. Môžete použiť akúkoľvek maliarsku farbu vhodnú pre sadrokartón. Bral by som akrylátové/disperzné prípadne vinylové. Vyhol by som sa akurát hlinkovým - hrubá vrstva, zlá kryvosť, zlá prídržnosť, nemožnosť oškrabania zo SDK.
Buď máte konštrukciu dobre zaizolovanú bez tepelných mostov a budete schipní kúpeľňu primerane vyvetrať, prípadne vytrieť tú najväčšiu potopu a vodu z handry vyžmýkať; alebo Vám ani sebelepšia farba nepomôže.
Námatkovo HET klasik alebo ich špeciálky na SDK, Primalex Polar, Drahšie Remaly atď…
Penetrovať extra nemusíte. Ak chcete, penetráciu môžete pridať do prvej vrstvy pre nariedenie farby. Použite “len” maliarsku penetráciu, nie hĺbkovú. Ak by sa Vám u nej vytvorili kvapky a zaschli by, už ich nepremaľujete a budú vidieť. Taktiež sa pomerne zle upratuje.
hodnocení

Také moc děkuji za vysvětlení. Díky.

hodnocení

3x

Me byla doporucena latexova barva. Pokud budete chtit, mrknu se na stavbe jak se jmenovala. Pred samotnym naterem jeste penetrace od stejneho vyrobce. Mohu rici, ze kryvost teto barvy je mizerna, delal jsem snad 15 vrstev nez jsem ten zelenej sadros schoval, ale je to kvalitka, da se to bez problemu utrit, nic nespini a voda po tom sjede jak po masle.
Zdroj: poradte.cz/...

doplněno 04.01.22 11:02:

Jen doplním, mám takto vymalovanou koupelnu 11 let a absolutní spokojenost.

hodnocení

dĚKUJI MOC ZA INFO.

re4zon
hodnocení

3x
Normalni het, ja mam premium vsude, protoze vypada extra dobre. Jestli je v koupelne tak vlhko, ze to rozmoci malbu, tak nepomuze ani zeleny sadros. Ale to nejspis neni, jen jste vystraseny z neodbornych clanku o vlhkosti v koupelne. Zaklad je vetrani, ja bez ventilatoru ani nepustim sprchu.
04.01.22 22:12

*palec**palec**palec*

hodnocení

3x

Zelený sádrokarton je už impregnovaný, takže žádnou penetraci nedávat. Doporučuji hustší kvalitnější malbu téměř pastovité konzistence než vodnaté malby. Ale profík si nakonec vždy poradí a umí to vymalovat téměř vším. Strop nemusí být omyvatelný, na běžnou domácí koupelnovou vlhkost , nárazově do 95% vyhoví jakákoli malba. Co se týče překrytí zelené, musíte provést malbu minimálně 2x, u některých maleb až4x

Pane Mareši, zase skvělá informace a naprostý souhlas. Nikdy nepenetruji a maluji maximálně 2 vrstvy, ale nesmí to být jen obarvená voda.

1* a *palec*

break

Milan cukrář: co je špatně na penetraci? Teď nemyslím konkrétně k sádrokartonu, ale obecně.

Na penetraci, pokud je správně provedena, není nic špatně. Spíše se ale ptám, proč penetraci, když je často zbytečná.

hodnocení

2x
Valeckem jednou napenetrujte, po zaschnuti uz malujete na bilo…Nic se nerozmoci.
doplněno 04.01.22 10:33: Nam se do koupelny osvedci Primalex Fortissimo. primalex.cz/...
hodnocení

Děkuji, ale čím malovat. Určitě tam bude muset být nějaká speciální barva...ne klasická jako např. do obýváku :) Něco co odolá vlhkosti a připadné tvorbě plísně atd. Je to předci jen koupelna :) Já jsem koukal, že ty spoje desek jsou od toho co nám to tady dělal potažené jako by nějakou barvou se silikonem? Připadá mi to tak :)

hodnocení

Děkuji za doplnění :)

hodnocení

2x
Ve své koupelně jsem použil tuto
caparol.cz/...
Je sice dražší ale na tu malou místnost stačilo malé balení a ještě zbylo.

olinl
hodnocení

2x

Maloval jsem zelený sádrokart. strop koupelny ( 2,6 m ) obyčejným Primalexem Polar, válečkem, tři vrstvy, dvě vrstvy byly "skoro akorát". Sádrové jádro zeleného sádrokartonu je napuštěno silikonem, takže je opravdu potřeba vyvětrat vlhkost.

hodnocení

2x

Jakákoliv vnitřní malba je vhodná. Vyzkoušel jsem více jak 8 druhů barev, vždy bez penetrace a nikdy nebyl problém.

05.01.22 01:08

*palec*

ehorvath
hodnocení

2x

Asi před patnácti lety jsem v koupelně zelený sádrokarton vymaloval primalexem polar, bez penetrace a v pohodě. Nic neplesniví, neloupe se, nestírá se.

jabraka*
hodnocení

0x

V koupelně,stejně jako jinde v bytě,mám stropy obloženy polystyrenovými dekoračními deskami.jsou naprosto voděodolné a povrch je možné po čase obnovit klasickou interiérovou barvou.

JABRAKA

Skoro mě to láká k založení otázky - pokud uvidím slova "úprava stropů, stěn" v kombinaci s nickem "Jabraka", vybaví se mi automaticky "polystyren, tapeta perstrukta". Jedná se u mně o Pavlovův reflex?

max*
No jsem celkem prekvapen, ze skoro vsichni propaguji polystyren na strop a jeste zalepit a popripade penetrovat.
To se z nich nikdo neboji srazeni vody, neprodusnosti a naslednich plisni?
Jeste to pochopim na venkovni obvodni stene, kde to bud stece dolu nebo nejaka dilatace to casem odvetra.
Ale na strope a jeste v koupelne to povazuji za naprosty diletantismus!
Tam bych volil nejakou castecne propustnou izolaci.
Kolik z tech radcu ma nejakou stavebni fakultu, ehm?

Ne,nebojí, protože i s plísněmi si dokážeme poradit! *smich*

maxi, nechci Vám odporovat, ale to o čem píšete, používá jen Jabraka. Polystyrenové kazety na strop. Něco jiného je kazetový polyš 2-5mm silný, nežli vnitřní zateplení...

jabraka*
hodnocení

0x

Kdybych vycházel jen z teorie,tak bych se nedivil obav.Ovšem tento způsob jsem aplikoval v desítkách bytů a že je úprava estetická i odolná je nabíledni.Po dvaceti letech je strop stejný jako na začátku.V koupelně se dokonce ani nešpiní,aby se na něm srážely kapky vody,je nemyslitelné.To by svědčilo o nesprávné konstrukci stavby,nebo špatném venkovním zateplení.

JB

JABRAKA

break

Sto lidí, sto chutí.

Doplnil bych to barevnými luxfery a natíranými palubami, pak by estetika dostala už kompletně na prdel*palec*

BREAK

joudic*
hodnocení

0x
mam vrstvicku stuku a cajk, nakonec jsem to pretrel bilou syntetikou na okna, pac mam nizsi strop a strikala tam voda, coz extra nevadilo ale svinilo se to samponem atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]