Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit, kam bych se mohl obrátit se stížností na hlučného a neohleduplného souseda v panelovém bytě nademnou. Domluva s ním není, správce domu s tím prý nemůže nic udělat, majiteli bytu je to jedno. Budu rád, když mi poradíte, jestli je kam se obrátit (klidně i za peníze). Jsem vážně bezradný. Díky.
smula, pokud nerusi nocni klid. Pri bydleni v panelaku je treba s tim pocitat, chcete mestske pohodli vseho blizko, tak musite brat i nedostatky.. stejne jako na vesnici jsou pro zmenu cirkularky, sekacky, motorkari, kohouti a psi. V panelaku jsem jeste pred 10lety bydlel, vkuse sbijecky nescetnych rekonstrukci, a i tak mi tam chodili klepat, i at si ztisim televizi, ktera byla polohlasne v pocitaci k praci.. takze tak... Ted jsem ve svem dome a i ve 3rano muzu rezat maflem a kazdemu je to fuk, jsou dostatecne daleko, aby neslyseli nic a ja neslysel je, svoboda je vonava.
Pokud to majiteli nevadí, bude to oříšek, to vám nezávidím. Budete se muset naučit bydlet se špunty v uších. Podat stížnost na obecní úřad. Pokud dělá kravál v noci, volat policajty.
Ale obávám se, že úspěšný moc nebudete, v dnešní době jsou represivní metody natolik osekány, že kdejaký ksindl si dělá co chce a řeší se to až když to přeroste do průseru (požár, zranění...). Družba s ukrajinskými pracanty, jak radí berger, je asi jedno z mála, co na tento typ lidí platí, ale to by se mohlo obrátit proti vám.
V dnešní době se řešení a pomoci asi nedovolate. Správce by ale měl tu možnost něco vyjednat s majitelem, ale jak vidítě, ani zájem z jejich strany není. Jestli by ještě nepomohlo, kdyby jste se spojili více lidí v dome,urcite bordel neuslyšíte jen vy, sepsali nějakou petici s podpisy a předali ji správci domu nebo přímo majiteli, chtít písemnou odpověď, jak se věc bude řešit. Když by ani to nepomohlo, obrátit se na Městský urad. Lidi přece mají právo na slušné bydlení, které už tak stojí plno peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.