Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parametry wc mísy

Od: soles47 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, firma mi přijde měnit staré wc za nové... mimochodem, přijde mi, že ten otvor "dole" je menší, než u toho 20 let starého klozetu. Bude vše fungovat? Je u všech mís stejně velký ten prostor tam dole, kudy "to" odtéká pryč? Platil jsem za wc kombi 1700,- Kč , snad to není nějaký "dětský" záchod... ale hlavní dotaz: kam , prosím, dle předpisů mohu uložit

starou mísu, dole k popelnicím? děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K popelnicím určitě ne, ale do sběrného dvora ano.

hodnocení

0x
Napojeni bude stejne jako melo stare wc. Napojeni provedete pres wc manzetu, ktera drobne nepresnosti keramiky pobere. Stare wc vemte na sberny dvur jako sut. kutilos.cz/...

Problém je, že sběrné dvory stavební suť neberou. Ani sádrokarton, ani skelné vaty, nic stavebního. Jen nábytek.

Musí zapaltit v podnikatelském dvoře.

Já klozet rozmlátil kladivem a hodil do černé popelnice a bylo po problému.

Prostě neberou...

Já ho tam hodil rovnou celý.
U nas sut i dalsi stavebni materialy berou….

U nás ne (TSMO)

hodnocení

0x

Hlavně dejte pozor na hloubku pod otvorem pro vypouštění tekutého odpadu. Některé ty moderní jsou asi jen dámské nebo dětské. U starého jsem si hadici nemusel přidržovat, aby se mi neválela po porcelánu.

hodnocení

0x

Nekupuji "cokoliv!, ale to, co potřebuji. V řetězcích OBI, Hornbach, Baumax a dalších, i v prodejnách sanitární techniky je velmi pestrý výběr WC zařízení, takže se dá vybrat přesně to, co potřebuji a nekoupit nesmysl.

soles47
hodnocení

Je to do pronajatého bytu, tak to "neřeším", přesto se mi zdá, že DNES objednaná nová wc mísa KOMBI za 1700,- Kč má ten prostor dole pro odtok exkrementů menší než současné wc... nebo to řeší tlak vody? Produkuju poměrně "velké dávky"... díky

tak tam nenaházej moc toaleťáku nebo řeš bidetem. Spád vody mají jen ta WC s nádržkou u stropu a trubkou, ale to je dosti zastaralý systém a dnes jsou všude vestavná nebo kombíci.

knick
hodnocení

0x
Ano, máte pravdu že nové mísy jsou dole menší než dříve vyráběné. Samozřejmě že je velký výběr, jenže ten je velice zúžen umístěním výtoku, případně rozměry. Takže v případě většího "odpadu" tento nechce projít sifonem. Pokud se použije klasický gumový zvon, nejde jím v malé části pohybovat jak je potřeba a zvon je upatlaný. Já používám místo zvonu drát dole zahnutý do L a "odpad" jím rozmělním a nemusím čistit zvon. Výška nádrže nato významný vliv nemá, pač v ucpané míse může stále voda až po okraj a nespláchne. Toť moje zkušenost...
soles47
hodnocení

Právě, to vše předvídám... měl by někdo typ na starý wc kombi záchod s širokým odtokem tam dole? Díky

slon

Asi takhle ... Nedávno jsem také měnil a hledal vhodný typ s potřebnými parametry. Např. zde je slušný výběr.

soles47
hodnocení

díky, to je všude, takové obrázky, nikde ale není průměr té díry, kterou to "odtéká"... kde to zjistit? Nejlevnější wc kombi s největším průměrem tam dole...

Průměr je 100 mm a jiný než tento neseženete

hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud dovedete číst technické vykresy, daji se rozměry předmětného otvoru zjisti tam - zakótovano jako průměr.

Příklad je níže.

Nebo se vypravte se svinovacim metrem nebo šuplerou do nějakého hobbymarketu v okolí a změřte si to.

siko.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]