Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kape mi WC v miste pridelani nadrzky s misou

Od: janalisch odpovědí: 8 změna:
Dobry den, kape mi voda na zem v miste, kde je pristoubovana nadrzka na vodu s misou. Voda je na zemi z obou stran. Muzete mi poradit cim to muze byt? Nadrzka je casto orosena . Myslite, ze by to mohlo byt tim?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fialkova
hodnocení

4x

To nám dělá v létě ,když je venku teplo.Nezbude mi nic jiného než to otřít a nebo nádrž omotat nějakou hadrou.

hodnocení

2x

Pokud je voda z obou stran,pravděpodobnější je stékání kondenzátu než úkapy od těsnění.

hodnocení

2x

Pokud je často orosená=sráží se na nádobě splachovače ovdušní vlhkost.Řešení =snížit vlhkost vzduch, nebo jak píše p.Jiří Mareš obalit nádobku , ty staré měli vevnitř polystyrenovou vložku a nerosili se.

Pokud to není z výše uvedeného důvodu-pak rozebrat na spojí splachovací nádobka a mísa a dát nová těsnění!

hodnocení

1x

Jestliže se nádobka rosí, musí někde ukapávat. Jelikož je Vámi uváděné místo nejníže, tak tam ukapuje.

V místnosti je teplo a vlhko, přiteče studená voda a orosí nádobku. Je to fyzika.

janal
Dekuji za odpoved, take me to napadlo. Ale take me napadlo napr. praskle tesneni. Doufam, ze je to ta prvni varianta. Diky J

Děkuji za poděkování, nestává se to často.

To vyloučíte tím, že nádobku otřete zespodu a posvítíte si na dno zespodu a uvidíte, zdali je o průsak tesněním šroubů, nebo kondenzátem. Aby začaly oba šrouby kapat, je nepravděpodobné.

jirkazxc
hodnocení

0x
Netěsní buď těsnění, co je mezi záchodovou mísou a nádržkou a kudy teče voda při splachování nebo těsnění na šroubech (2ks), které vedou skrz nádržku a záchodovou mísu a drží je u sebe.
Stejně to asi budete muset rozebrat, tak rovnou vyměňte obě těsnění.
Když budete kupovat těsnění, tak si rovnou kupte i nářadí na originálni i ty kupované šrouby.
Záleží jaké máte nářadí a jak dlouhé máte ruce, tak to možná zvládnete sama, ale snažší to asi bude ve dvou.
Před rozebíráním zavřete na kohoutu do nádržky přívod vody.
janal
Dekuji za odpoved. J

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]