Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou matraci a rošt?

Od: odjinud* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

koupil jsem novou postel (tedy objednal, bude za 4-6 týdnů - super :)) a potřeboval bych ještě poradit s rošty a matracemi.

O matraci vím že chci tu tlustou sendvičovou (studená pěna ne latex ani pružiny), ale netuším jakého výrobce a typ. Budu teď obcházet studia a různě tam polehávat, ale bojím se že matraci pozná člověk až po pár dnech spaní. Jinak vážím 90kg při 180cm, předpokládám že bych za to dal tak 3-5000kč (90*200cm)

Máte tip alespoň na slušnou značku? Ne nějaký luxus ale něco se slušným poměrem cena/výkon...

Co se týče roštu, výrobce doporučuje dát lamelový rošt, nejlépe tento: diskont-matrace.cz/... (je od něj:) ale říkám si, jestli si rošt nevyrobit z prkýnek sám. Pokud ho nechci polohovat (nechci) a matrace bude tlustá 15cm, mají vůbec nějakou pointu ty lamely?

Předem díky za vaše rady

Trochu problém je, že postel má uvnitř jen kování a ne lišty, kam se rošt dá, takže je potřeba rošt v rámu, který se jako celek dá na kování.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Včera jsem byla s dcerou v IKEA na obědě. Koutkem oka jsem zahlédla a koutkem ucha zaslechla, že je akce na matrace. A navíc je tam záruka snad na 20let.*hej*A je třeba si na tu poslel, matraci lehnout a v klidu promyslet. *hi*A taky může mít každý jinou, tu která mu vyhovuje, když jsou stejně vysoké. Někdo má rád měkčí.*klik*A někdo se více potí a přivítá vyprání potahu. A prodavačky jsou velmi ochotné.*hej*

pt®
hodnocení

0x

Na roštu lamelovém, mám pocit, že se zkutálím z postele na zem. Podle mně stačí prkýnkový rošt. Matrace s línou pěnou /studenou pěnou, neboli matrace s pěnou, co má paměť/ jsme koupili v Ikea:

ikea.com/... PT /stařenka/

doplněno 16.03.10 15:08:

oprava : skutálím, omlouvám se za chyby

kytka*

My jsme koupili sedačku dvoulůžkovou rozkládací s lamelovým roštem ,pro případné přespání návštěv.Už bych to nikdy neudělala. Je to asi tím ,že je matrace dost nízká- na ty lamely , není na tom dobré poležení.Prostě člověk se poučí až když to vyzkouší.

hodnocení

0x

My jsme si koupili s přítelkyní ikea.com/... tuto na dvojlůžko s lamelovým roštem ... a nemužem si to vynachvalit... matrace je pro nas akorat tvrda a opravdu krasne hreje... doplnili jsme postel perinou z ikey s vyhřevností 3+1 a pres noc mužeme šetřit na topení protože krasne nasaje teplo a drží až do rana :)

odjinud*
hodnocení

Děkuji všem za rady.

Nakonec jsem dal dohromadu pevný rošt z těch prkýnek Sultan, co prodává Ikea. (prkýnka samostatně nešla, musí to být v rámu).

Zatím to vypadá ok, doufám, že to nebude vrzat a bude se na tom dobře spát.

musilnabytek*

pokud by se rošt hýbal nebo vrzal, tak ty prkýnka podlepit silikonem k rámu postele a bude po starostech.

odjinud*
hodnocení

Použil jsem takové ty samolepící filcové podložky pod nohy židlí...

lui*
hodnocení

0x

Já doporučuji to , co jsme koupili před léty. Výrobce Jelínek, výroba nábytku, www.jelinekvm.cz. Jmenuje se to SÁRA, a je to skvělý.

Jedná se o matraci s lamelama, která má po délce tři pruhy molitanů, do kterých je upevněn ten rošt. Tyto molitany jsou v samostatných látkových kapsách se zipem, takže jdou prát. Celé je to přetažené povlakem, zase na zip. Dělají i nestandardní rozměry na zakázku. Nejsou ale nejlevnější.

A teď to hlavní, proč je doporučuji. Jednak si pomocí takový vložek můžete sami nastavit tuhost matrace na svoji váhu, a hlavně: mezi těmi třemi pruhy molitanů po celé délce je prázdný prostor jen s roštem a nějakým molitanem nahoře, takže ta matrace krásně zespodu větrá. Mám 130 kg. a tak se i příslušně potím, a tímhle si mě ta matrace naprosto získala.

Taky máme Sáru od Jelínka, kupovali jsme ji podle váhy (naší :)), ale zjistili jsme, že by nám vyhovovala trochu měkčí. No ale už jsme si zvykli. Je fakt, že se na ní úžasně spí - v létě chladí, v zimě hřeje, dobře větrá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]