Nejste přihlášen/a.
5x
Demontovat kliky, pak se musí odstranit ten hnědý kryt, (býval z hliníku, tady zřejmě pracovala místní ruka). Pod ním vyšroubovat dva šrouby, co drží zámek ve dveří. Pozor - vzít ten zámek do železářství a ukázat jej tam. Jsou levé a pravé. Nejdou předělat. Mám jich doma dost, ale jsou mi na 2 věci. Normálně opravit nejdou, ale kumštýři to dokáží.
3x
Zkuste to nějak vyfotit, truhlařinou a dveřmi se zabývám desítky let, ale ani tato praxe mi nepostačuje na ten váš ,,kokový zobáček´´ ![]()
Nějak instinktivně tuším, že by mohlo jít o přeraženou střenku, ale jak jsem už napsal - bez fotky těžko soudit.
No to je klasický mezipokoják
Bude třeba sundat tu krycí lištu, pod ní je zadlabací zámek , tipuji něco takového
ideálně vymontovat, vzít sebou a podle vzoru koupit v prodejně kování jiný zámek
3x
Bez trochu hrubsiho nasili to asi nepujde.
Nejspis ohnout trochu venkovni hlinikovou listu, zatlacit zobacek zpet a otevrit.
Pote se dostanete k mechanismu, ktery cely vymenite. Nebo muzete jit pres dvere, navrtat vetsi otvory, posunout aby nezavazelo ve futru. Umakart pak nejak zalepite a muzete treba pretapetovat dvere.
2x
Pokud jsou dveře otevřené - sundat kliky, štítky, z boku dveří dva šroubky, vytáhnout zámek, podle něj koupit nový a namontit. Pokud jsou dveře zavřené, máte problém...
doplněno 01.01.22 17:37:
Zapomněl jsem na tu hliníkovou lištu, kterou zmínil Max.
doplněno 01.01.22 17:41:
Objevila se fotka, ty plastové kraviny. Už si to moc nepamatuji, ale ta páčka zámku by měla jít stáhnout, potom štítky klik - jsou nacvaknuté. Pod nima budou šroubky...
Horsi situace by nastala, pokud se nekdo zabouchne vevnitr a nema po ruce zadne naradi. Pak uz zbyva dvere jen zevnitr vyrazit, pekerni situace. Nebo samotne dite vevnitr by mohlo zacit stresovat, v tom pripade bych chte nechte dvere proboural.
0x
Obvykle se postupuje v tomto pořadí
1.demont kliky a štítů
2.demont zámku
Pokud tomu brání ještě hnědá lemovací lišta, která zakrývá vruty k zámku, tak ještě demontovat tu.
Zámek se jmenuje "WC zámek", nejde o klasický mezipokojový zámek a kování se jmenuje "WC kování"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.