Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím poradit, jak se dá vyměnit vložka umakartových WC dveří v paneláku. Klika funguje, avšak zasekl se ten "kokový zobáček". Děkuji.
"kokový zobáček" mi nejde opravit ... má tam samozřejmě být kovový
Demontovat kliky, pak se musí odstranit ten hnědý kryt, (býval z hliníku, tady zřejmě pracovala místní ruka). Pod ním vyšroubovat dva šrouby, co drží zámek ve dveří. Pozor - vzít ten zámek do železářství a ukázat jej tam. Jsou levé a pravé. Nejdou předělat. Mám jich doma dost, ale jsou mi na 2 věci. Normálně opravit nejdou, ale kumštýři to dokáží.
Zkuste to nějak vyfotit, truhlařinou a dveřmi se zabývám desítky let, ale ani tato praxe mi nepostačuje na ten váš ,,kokový zobáček´´
Nějak instinktivně tuším, že by mohlo jít o přeraženou střenku, ale jak jsem už napsal - bez fotky těžko soudit.
No to je klasický mezipokoják
Bude třeba sundat tu krycí lištu, pod ní je zadlabací zámek , tipuji něco takového
ideálně vymontovat, vzít sebou a podle vzoru koupit v prodejně kování jiný zámek
Pokud jsou dveře otevřené - sundat kliky, štítky, z boku dveří dva šroubky, vytáhnout zámek, podle něj koupit nový a namontit. Pokud jsou dveře zavřené, máte problém...
Zapomněl jsem na tu hliníkovou lištu, kterou zmínil Max.
Objevila se fotka, ty plastové kraviny. Už si to moc nepamatuji, ale ta páčka zámku by měla jít stáhnout, potom štítky klik - jsou nacvaknuté. Pod nima budou šroubky...
Obvykle se postupuje v tomto pořadí
1.demont kliky a štítů
2.demont zámku
Pokud tomu brání ještě hnědá lemovací lišta, která zakrývá vruty k zámku, tak ještě demontovat tu.
Zámek se jmenuje "WC zámek", nejde o klasický mezipokojový zámek a kování se jmenuje "WC kování"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.