Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit zámek umakartových dveří

Od: zdecap odpovědí: 17 změna:

Můžete mi prosím poradit, jak se dá vyměnit vložka umakartových WC dveří v paneláku. Klika funguje, avšak zasekl se ten "kokový zobáček". Děkuji.

doplněno 01.01.22 17:33:

"kokový zobáček" mi nejde opravit ... má tam samozřejmě být kovový ;)

Jak vyměnit zámek umakartových dveří

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa
hodnocení

5x

Demontovat kliky, pak se musí odstranit ten hnědý kryt, (býval z hliníku, tady zřejmě pracovala místní ruka). Pod ním vyšroubovat dva šrouby, co drží zámek ve dveří. Pozor - vzít ten zámek do železářství a ukázat jej tam. Jsou levé a pravé. Nejdou předělat. Mám jich doma dost, ale jsou mi na 2 věci. Normálně opravit nejdou, ale kumštýři to dokáží.

zdecap
01.01.22 17:52
hodnocení

díky

hodnocení

3x

Zkuste to nějak vyfotit, truhlařinou a dveřmi se zabývám desítky let, ale ani tato praxe mi nepostačuje na ten váš ,,kokový zobáček´´ *smich*

Nějak instinktivně tuším, že by mohlo jít o přeraženou střenku, ale jak jsem už napsal - bez fotky těžko soudit.

zdecap
hodnocení

jsem se přepsala *smich* kovový tam mělo být

zdecap
hodnocení

fotku jsem vložila

No to je klasický mezipokoják

Bude třeba sundat tu krycí lištu, pod ní je zadlabací zámek , tipuji něco takového

levne-naradi.cz/...

ideálně vymontovat, vzít sebou a podle vzoru koupit v prodejně kování jiný zámek

zdecap
01.01.22 17:40
hodnocení

Jak vyměnit zámek umakartových dveří #2
zdecap
hodnocení

takže se musí celá ta lišta sundat a pak je tam klasický zámek? Tak to je super. Moc díky

Ano, předpokládám, že jde o dveře z ,,legendárních´´ panelákových jader. to byl takový slátanec olemovaný hliníkovými lištami, aby se z toho nesypaly hned piliny

max*
hodnocení

3x
No proste to prasklo, stane se castym zaklapavanim dveri misto zaviranim klikou.
Bez trochu hrubsiho nasili to asi nepujde.
Nejspis ohnout trochu venkovni hlinikovou listu, zatlacit zobacek zpet a otevrit.
Pote se dostanete k mechanismu, ktery cely vymenite. Nebo muzete jit pres dvere, navrtat vetsi otvory, posunout aby nezavazelo ve futru. Umakart pak nejak zalepite a muzete treba pretapetovat dvere.
zdecap
hodnocení

jj, přesně, dítě zabouchlo a už se neotevřelo... hledali jsme pod zobáčkem šroubky jako u klasických dveří, ale nic takového jsme nenašli... díky

hodnocení

2x

Pokud jsou dveře otevřené - sundat kliky, štítky, z boku dveří dva šroubky, vytáhnout zámek, podle něj koupit nový a namontit. Pokud jsou dveře zavřené, máte problém...

doplněno 01.01.22 17:37:

Zapomněl jsem na tu hliníkovou lištu, kterou zmínil Max.

doplněno 01.01.22 17:41:

Objevila se fotka, ty plastové kraviny. Už si to moc nepamatuji, ale ta páčka zámku by měla jít stáhnout, potom štítky klik - jsou nacvaknuté. Pod nima budou šroubky...

zdecap
hodnocení

dveře se povedlo otevřít, to je v pohodě. Jen nevíme, jak rozmontovat... díky

max*
Vam tam nekdo pridal navic dverni listu. Tu sundat a zamek je vzdy na 2 sroubcich.
Horsi situace by nastala, pokud se nekdo zabouchne vevnitr a nema po ruce zadne naradi. Pak uz zbyva dvere jen zevnitr vyrazit, pekerni situace. Nebo samotne dite vevnitr by mohlo zacit stresovat, v tom pripade bych chte nechte dvere proboural.
zdecap
01.01.22 18:01
hodnocení

děkuji

hodnocení

0x

Obvykle se postupuje v tomto pořadí

1.demont kliky a štítů

2.demont zámku

Pokud tomu brání ještě hnědá lemovací lišta, která zakrývá vruty k zámku, tak ještě demontovat tu.

Zámek se jmenuje "WC zámek", nejde o klasický mezipokojový zámek a kování se jmenuje "WC kování"

zdecap
hodnocení

Děkuji pěkně ... nevěděli jsme, že je tam ještě lišta... už je vyměněno.. díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]