Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použítí PUR

Od: art13® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, neměl by někdo nápad nebo zkušenost, jak se dostat k špatně přístupné prostoru, abych v tom míště mohl použít PUR pěnu? Zkoušel jsem nastavit pistoli na PUR trubičkama, ale to nefunguje.
Je to v místo v instalační šachtě v koupelně, takže přístup je pouze revizními dvířky 400x600 a to co potřebuju "zapěnovat" je od těch dvířek cca 2,3m u stropu. Neustále nám někde fouká a zjistil jsem, že ten kdo dělal rekonstrukci nevyzdil jednu stěnu až ke stropu a nechal tam 15cm mezeru. Mezera je tedy 150 x 1000 a právě toto místo bych potřeboval zadělat. Původně jsem chtěl dolepit zevnitř polystyren, ale nedostanu se tam.
Rekonstrukce byla dělaná někdy v roce 2010.
Díky za každou radu nebo nápad.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Otázka i je, proč to někdo nezadělal-jestli to tak má být či ne - ta díra. Pokud je na stropě u šachty sádrokarton, šlo by udělat do sádrokartonu díru a zbytečný otvor zadělat z této díry (a potom zadělat i díru v sádrokartonu).

hodnocení

0x

Jako dostat pěnu silnou bužírkou 2,5 metrů nelze?

Proč nejde?

doplněno 01.01.22 18:01:

Děkuji za obrázek, z čeho je ta stěna, co má revizní dvířka?

hodnocení

Asi jsem měl špatnou bužírku které se prohla.

Použítí PUR
hodnocení

Je to 125 ytong , na a něm jsou dlaždice. Napadla mě ta pěna, ale asi to nakonec snad půjde udělat tak, že bych nařezal kusy polystyrenu, nanesl na něj pěnu a vložil dovnitř na ten ytong . Ta pěna mi přišla nejjednodušší , ale zjevně to tak není :D

Neexistuje nejde, ale když napíšete protichůdné infiormace, pak je to složité..

dolepit zevnitř polystyren, ale nedostanu se tam.
ale asi to nakonec snad půjde udělat tak, že bych nařezal kusy polystyrenu,

Tak to půjde, či nepůjde?

hodnocení

Tou pěnou jsem si říkal, že by to mohlo být jednodušší a proot jem se dotazavol na to jestli nemá někdo zkušenost a navedl by mě na nápad jak to udělat. Polystyren tam dostanu jen o velikosti cca 400x 700 ( za dvířkama jsou další instalace) , ale ani tak nedosáhnu až dozadu. Blbý je že je ten otvor 400 a ještě musím do prava cca 2,5m , takže moc místa tam není . Možná začít odspodu , proot jsem se ptal jestli nemá někdo zkušenost .
Pohledám ještě tu pevnou trubičku a vyzkouším .

Obklad je až ke stropu? Co udělat další montážní otvor, třeba 15x30cm? Opatrně odříznout jeden obklad?

hodnocení

0x
Koupil bych hadicku potrebne delky kterou bych nasadil na pistol. Pripadne na trubickovou by to taky slo ale ta hadicka musi mit vnitrkem kolem 8 mm. Spojit izolepou/izolackou. Pak bych vzal nejaky vhodny dalkovy ovladac, treba svarovaci drat, nejakou drevenou latku atd a druhy konec hadicky pripevnil ... me to tedy fungovalo. Otazka je jak dobre tam uvidite, aby jste to dobre zafoukal.
hodnocení

Problém je, že není prostor pro takovou zvdálenost abych tam dostal tak dlouhý drát. Revizní dvířka jsou od protilehlé zdi 85cm

To nechapu. Drat jde ohnout do oblouku.
hodnocení

Na to není prostor . pokusím se nakresit

Použítí PUR #2

spu
hodnocení

0x

potřebujete něco takového : nivelo.cz/...

hodnocení

0x

Otázka je,až nějak pracně a složitě vyřešíte doplnění díry, jestli nebude táhnout dál okny, pode dveřmi,ventilátorem přes vzt potrubí a podobně.

Proč to někdo nedokončil až ke stropu? Není to tím, že vedle je podhled, přes který by se to dalo dozdít? Podhled rozebrat nebo udělat výřez a pak zase doplnit?

Rozhodně 15cm díru ničím nepěňte nebo dopadnete jako Pat a Mat.

hodnocení

Jen lenost toho kdo to dělal. Táhnout to už pak nemá kudy, vše je utěsnené a v pohodě jen ta koupelna tam je díky tomu strašná zima. Určitě by šlo udělat výřez do podhledu, ale to mi přijde mohem více práce a přece jen to zase pro někoho kdo to nikdy nedělal není tak jednoduché, to mi právě přijde jednodušší použít tu pěnu nebo polystyren .

Jestli se té práce bojíte, najměte řemeslníka, který si s tím poradí a nebude hledat nesmysly ale schůdné řešení. Nebo vás pak někdo označí za lenocha č.2*smich*

hodnocení

Na tohle hledám řemeslníka od srpna, nikdo na takovou práci nepřijde (málo práce), proto hledám jiné řešením.

Když řemeslník dostane dobře zaplaceno,tak přijde i na výměnu žárovek !

Art má pravdu na malé a drobné práce je téměř nemožné někoho sehnat.Vím o čem mluvím.A každý z nás nedostal do vínku šikovnost takže je potřeba si i menší ! práci zadat.u někoho ale na tu nikdo nechce přijít to je problém

To co píše pan Mares je sice pravda ale strašně dvousečné a nebezpečné.Řemeslnící si to začínají uvědomovat a zneužívat toho a bojím se že se dostaneme v řemeslech do stavu "Za 10 000 nevstanu ani z postele"

Dcera potřebovala udělat nějaké upravy na na kuchynské lince.Sehnat na takovou věc truhláře nemožné.Pak jednoho sehnala ten si kladl ale takové podmínky,nároky a hlavně jí řekl tak šílenou cenu že ona jí v zoufalosti akceprovala.Chyba mohla počkat a životně duležité to nebylo.Pán truhlář si zase mohl udělt čárku že lidé v zoufalosti zapaltí všechno.Já bych ho vyrazil ze dveří a radši jedl na zemi a vařil na ohništi na zahradě...

To zduraznuju že vůbec nejsem lakomej respektuju trh a vím že vše je drahý jako prase ale co je moc to je moc.,.

Chyba není v řemeslníkovi ale v najití někoho, kdo má čas a pokud je šikovný, máte vyhráno. Dnes truhláři mají plno, protože vyrábějí samé kuchyňské linky a práce tak na rok dopředu. Pokud se jedná o drobnou věc, musíte hledat mezi hodinovými manžely, co mají hodinovou taxu, cenu za dopravu a spotřebovaný materiál. Takového musíte hledat v místě a ne 20 km od vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]