Dobrý den, v kuchyni u vodovodní baterie nám zespodu do dřezu vypadávají sítka. Rozebral jsem to a zjistil jsem, že je uhnilý rantlík u kovového kroužku, který ty sítka drží. Šel by tento díl běžně koupit nebo jak to opravit? Bez těch sítek je za voda taková "rozpraskaná" do stran. Děkuji
Musíte koupit celý perlátor. To je to, co je v rozebraném stavu na 1. snímku. S sebou si vezměte ten chromovaný kroužek až vlevo na snímku, podle něj koupíte nový tak, aby vám pasoval.
Celý ten kousek, se všemi sítky i těsněním, co jste vyšrouboval, stojí v železářství 25 kč.
doplněno 01.01.22 18:55:
Max, asi vzáří jsem tohle sítko měnila v kuchyni a raději předem i v koupelně. Bez problémů.
max*
Ale prumer to ma jen jeden, ze? Tedy pokud mluvime o tomto vnitrnim sroubovani. Ale pokud uz to takto cele vyrezlo, nebude na tom vnitrek baterie o mnoho lepe a koukal bych se v akci po jine.
Až si půjdete koupit nový, nezapomeňte vzít s sebou tu nerezovou objímku, do které se perlátor vkládá - je rozdíl, jestli se objímka na raménko baterie šroubuje zevnitř (závit uvnitř raménka) nebo zvenku - aspoň to po mně chtěli v železářství vědět.
Kupte si perlátor plastový, má mnohem delší životnost, nemá to uhnívající kurvítko (admin promine).
No, je možné, že jsem tenkrát kupovala celé raménko nové, a chtěli vědět, kde je závit na baterii. Je to už dlouho a pamatuji si, jak jsem se snažila si vzpomenout, takže teď jsem si to popletla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.