Nejste přihlášen/a.
Právě jsem taky řešil ovládání garážových vrat s pohonem Lomax (Marantec) Comfort 280. U těchto pohonů slouží "vypínač ve zdi, který se vrátí do své původní polohy" jako tlačítko ke krátkodobému beznapěťovému sepnutí vstupu ovládání pohonu vůči zemi (impulsu). Je potřeba se ovšem podívat na zapojní konkrétního modelu pohonu a podle toho zapojovat. Pro svoje potřeby jsem použil Shelly 1 Plus. Jako napájení pro Shelly jsem vzal 24V z pohonu vrat a svorky "I" a "O" v Shelly jsem připojil paralelně ke drátům z "vypínače ve zdi". Aby to fungovalo na jeden klik v mobilu, je ještě nutné v Shelly nastavit chování výstupního relé tak, že se nastaví automatické rozepnutí relé výstupu po např. 1s, to znamená že relé udělá impuls do ovládání pohonu. Pokud toto neuděláš, bude se to chovat tak, že při např. otevření vrat mobilem nepůjdou tato vrata zavřít "vypínačem ve zdi", který není schopen na vstup pohonu udělat další impuls (protože relé v Shelly je pořád sepnuté), nebo pro zavření vrat zase mobilem budeš muset kliknout třikrát (rozepnutí kontaktů relé - ukončení předchozího otevíracího impulsu, sepnutí relé - počátek nového impulsu, rozepnutí relé - ukončení impulsu) atd. Jako bonus lze potom ještě využít i vstup Shelly, do kterého se dá připojit dveřní magnet, kterým lze signalizovat otevření vrat, třeba pomocí Alexy, Home Assistenta atd., ale to už je trošku nad rámec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.