Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na silvestra sousedé odpalovali pyrotechniku vše směřem na náš pozemek a dům. Měl jsem strach, aby nechytla třeba střecha. Nevíte někdo jak je tohle ošetřené? To by přece nemělo být dovoleno. Když jsem je upozornil, proč to odpalují směrem na můj pozemek, tak jen nadávali a uráželi. Dělají to schválně. Co s tím?
Ano, je to ošetřené minimálně v Občanském zákoníku. Máte právo domáhat se ochrany svých práv. V takovém případě volejte policii.
Děkuji za odpověď. Uvažoval jsem o tom. Ale než by přijeli, tak už by asi bylo po všem. Myslíte, že má smysl chodit ještě ted na polici?
sirokko
Jak chcete někoho honit potmě nebo volat policajty na všechny ty odpalovače. Věc naprosto nemožná.
boba
Přesně jak píšete sirokko je trochu mimo realitu.
Nedovedu si představit že na Silvestra těsně před pulnocí kdy je celá obloha plná petard a bordel jak za války při bombardování zavolám na policii ty přijedou (ale o tom pochybuju) a budou s baterkou hledat kolik tam toho napadalo a zkoumat a proměřovat odkud to přiletělo.Možná mě řeknou tak pane zbalte se a pojedeme do Bohnic.
ale třeba Sirokko napíše jak konkrétně postupovat těším se na to...
Pravdu v tomto případě má sirokko. Pokud vám někdo naschvál pouští rachejtle na pozemek, rozhodně není na škodu oznámit to na policii. A to i když je nepravděpodobné, že hned přijedou. Pokud nic neuděláte a vznikne vám škoda, budou se vás u soudu ptát, proč jste nic nepodnikl. Pojišťovna by také mohla dělat potíže, proč jste nevolal policii, když jste měl majetek v ohrožení.
No - já 1.1 vždycky projdu pozemek a posbírám, co tam napadalo. Radost z toho fakt nemám.
S tím strachem je to horší, ten mám také. Mám tu i např. uskladněné seno (otevřená půda) - tam vlítnout jiskra, to by byl mazec.
Domáhat se práv? Normálně ano, ale zde je to k smíchu. Lidé s petardami, lehce (nebo více) rozveselení, můj pozemek je "ostrov", tzn. že všude kolem něj jsou veřejné cesty. K tomu v noci, potmě - nemám šanci.
Navíc hlídám psa, klidním ho.
Nemám ráda tuto noc.
Volejte policii ! to jsou zase rady... Ano, pokud si chcete dělat sousedské peklo, volejte, oznamujte.
Možná to z vaší strany vypadalo, že je to nebezpečné , ale bylo tomu tak?
To jsou správné rady. Jestli ty rachejtle byly nebezpečné si musí vyhodnotit tazatel, vy jste u toho nebyl, tak mu to nevyvracejte.
Vážený,á orione, Každá mince má dvě strany. Ano , nesouhlasím z bojovým nasazením zdejších rádců. Dívám se na věc s nadhledem a uvažuji i do budoucna.
Ošetřené to určitě není. Tady to bylo celý den jak ve válečné zóně a minimálně 3x jsem měla vážné obavy. Každý nový rok sbírám na zahradě spoustu odpadu z petard.
Co to proboha máte za sousedy? Já bych to natočil na mobil a pokud to skutečně vykazovalo charakteristiku nebezpečného jednání, tak s tím jít na policii, nebo rovnou podat TO. Pokud vám ale nezpůsobili viditelnou škodu, tak z toho nejspíš vyklouznou bez trestu a je otázkou, jestli vám pak nebudou dělat ještě větší naschvály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.