Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spásná rekuperace?

Od: tesarik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám nezateplený dům z roku ca 1970 (standard pálená cihla- tl. zdi 50cm). Mám vyměněna okna z původních šroubovaných za plastové. Nyní pokračuji s rekonstrukcí (nové odpady, eletrika, stropy, podlahy) a budu dávat podlahové vytápění. V rámci rekonstrukce přemýšlím o instalaci rekuperace -> v ložnici v rozích vlhké zdi. Zateplovat zdi nechceme.

Říkám si zda je lepší mít jednotku v každé místnosti nebo centralní rekuperaci -> máte někdo zkušenost?

Otázkou je jestli mi rekuperace pomůže nebo nejchladnější místa zdí (obecně rohy) budou i tak vlhnout.

PS nejedná se o zemní vlhkost. Dům je kompletně podsklepen a podřezán.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Váš problém není větrání,ale slabá zeď. Rosný bod máte zkrátka tak blbě že se voda na studené zdi vysráží v baráku. Jestli tomu rekuperace pomůže,to je otázka. Vám konkrétně by právě zateplení zdí pomohlo,rosný bod se přesune do zdi a zeď bude uvnitř suchá,čili žádná plíseň

riva
hodnocení

1x

Rekuperací odvedete část vlhkosti. Třeba to bude stačit a nebude na studených místech docházet ke kondenzaci. Ale proč to dělat takto, když vnější zateplení toto vyřeší automaticky a má i řadu dalších předností?

jirib
hodnocení

1x
Zateplit,zateplit,zateplit...
Do budoucna se tomu stejně nevyhnete...
Není to lepší postavit pěkně po novu od začátku než dělat dneska rekonstrukci?

Dnes stavět? Vážně?

jenda22
Nejdříve musí zjistit zdroj vlhkosti. 50 cm zdi nejsou žádný papundekl. Na termokamere to ukazuje téměř neznatelný prostup tepla. Žádné zateplit. Zjistit zdroj. Pokud roh vlhne, po zateplení bude plesnivět budete řadit větrat, větrat. To už tady bylo po zateplení. Zkuste se naučit opakovat něco svého.

hodnocení

0x

Změřte si vlhkost vzduchu v kritických místnostech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]