Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sud na Vodu

Od: petrmrva1986® odpovědí: 8 změna:
Zdravím mám 300L plastovej sud na vodu a měl sem v něm do půlky vodu s pet flaškama a dno stejně prasklo teď když bylo minus 10..dá se to nějak opravit? prasklina je dlouhá asi 15cm..kolem středu.neda se to nakapat třeba roztavenej plast nebo tak něco?nechce se mi kupovat novou.spis ta likvidace tyhle by byla otravná.a ano vím že sem měl vylejt tu vodu.
Sud na Vodu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Levný funkční je prasklinu svařit (hrotem pájky zajedeš do spáry, prohřeješ jí do hloubky, shrneš materiál ze stran a uhladíš, takhle postupuješ po kouskách)... Pak přes rovný střed přinýtuješ Al plech pro zpevěnní (ze starý lopaty třeba), podlepíš to silikonem a nakonec přejedeš i nýty a spáru vedle. Tlak vody je zevnitř a silikon ho v pohodě udrží.. Stačilo by i bez svaření plech+ silikon, svařená prasklina je lepší.. Jiný způsoby by vyšly dráž než nová nádoba...

Možná z toho silikonu udělat laminát s nějakým hadrem = záplata...

Tyhle zelený nádoby jsou předražená laciná sr., lepší jsou průmyslový modrý na chemii nebo IBC kontejner..

re4zon
hodnocení

0x
Opravit se to da, ale kvalitni oprava bude stat vic nez sud a bude to treba nekam odvezt. Doma takhle clenity povrch poradne neopravis, tlak vody je svine a za chvili to potece.
hodnocení

Nepotřebuju kvalitní opravu za stejnou cenu jako je celej sud.tak ho asi budu muset rozřezat..nebo do něj zkusím hodit velkej igelit..i na 300 l by se měl dát sehnat
zaseja

Dá, já sehnal igelitový pytel do 500 litrovýho sudu, na tu díru hoď třeba kus IPY, ať se tam ten igelit neskřípne, hoď do toho ten pytel, přehni přes okraje a je opraveno

Pokud tam dáte pytel, tak ten sud dole něčím stáhněte, aby ho to neroztrhlo. A prasklinu zakryjte, aby se o ni pytel neprořízl. A tiše počítejte s tím, že muže vytéct a najednou. Aby to nenadělalo nějakou škodu. Možná bych radši dno úplně vyrovnal, třeba jen pískem. Aby se ten pytel netrápil v těch prolisech.

guma
hodnocení

0x

Doma jsem zalepil sud obyčejnou tavnou plastovou tavnou pájkou. Nevěřil jsem tomu, ale drží již 3 roky.V sudu udělala menší díru střešní taška, které spadla ze střechy do sudu z vodou. Pájku jsem dal dovnitř sudu.

bmshop.eu/...

hodnocení

NJ to vypadá dobře..to asi zkusím přes tu pistoli..silikon by to měl taky zvládnout ne..když to zakydam dostatečným množstvím a ta díra nebude dál praskat tak přes něj voda neprotece
edudant
Přesně. Já to dělám tavnou pistolí na tavné tyčinky a před pistolí to nahřívám plynovým hořáčkem. Lepící tyčinku pak pokládám do roztaveneého původního materiálu. Je to pak napořád.
Sud na Vodu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]