Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně proměření domu termokamerou. Jedná se o dům stáří cca 20 let podobný tomu na obrázku. Přízemí je zděné + zateplení polystyrenem - tam problém není. Vrchní patro ale zděné není, všechny vnější stěny v patře mají složení: střešní šablona + nějaká vata + SDK. Strop je IPA + vata + SDK. Právě v patře poslední roky vnímáme zhoršení izolačních vlastností - v létě vedro, v zimě zima. Jsou místnosti, kde je to lepší a kde horší.
Uvažoval jsem o tom, že bych teď v zimě dům proměřil termokamerou. Ale zkušenosti nemám. Zvládnu to termokamerou, kterou si zapůjčím v Bauhausu (nabízejí Laserline, model neuveden). Nebo je lepší na proměření někoho objednat? Cílem je zjistit jak moc a kde je izolace špatná před případnou opravou.
Když to není vyzděné ani vybetonované, rychle se to v létě prohřívá a pokud je tam v zimě zima, znamená to jediné, že tam netopíte a pokud ano, rychle to prochládá. Takže se teplo neakumuluje. Co si slibujete od termokamery? Začněte tím, že zjistíte tloušťku tepelné izolace. To vám žádná termokamera nezjistí. A pokud budete znát tloušťku, budete vědět, kolik máte přidat. Rozuměli?
Děkuji za odpověď. Jsou pokoje, kde je výrazně chladněji než jinde. A mám pocit, že se to zhoršilo s časem. Topíme všude stejně a velikost pokojů a počet radiatorů všude cca stejný, topením to není. Takže mě napadlo zda se někde nemohlo dojít k poškození izolace (vlhko, sesunutí atd.). Proto mě napadlo ověření termokamerou, kde bych snad měl vidět rozdíly.
Důležitá jsou i podmínky měření:
- aspoň 24 hodin před měřením topit v místnostech na teplotu kolem 20°
- venku mráz, nejlépe -5° a méně
- za tmy, bez vlivu Slunce
Pokud nechcete certifikované měření, specializované provedou měření do 2000 Kč komplet s písemnou dokumentací, barevnými fotkami a kvalitními termo-kamerami. Budou však čekat na výše uvedené podmínky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.