Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu použít Savo na zdi

Od: savowccistic odpovědí: 8 změna:
Ahoj, mám byt po bývalém majiteli kuřákovi, a ten smrad ze zdí je neskutečnej. Dá se to nějak přetřít roztokem Sava, nebo existuje na zdi nějaký neutrálizační přípravek na štuk? Tohle se fakt nedá

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

leu
hodnocení

5x

Oškrabat původní omítku a vymalovat.

jenda22

Super rada.

Dobrá rada.

Kdo někdo kuřákům opravoval na příklad TV, ví, jaké nánosy dehtu jsou uvnitř. Lepivá, mazlavá dehtová hmota, těžce odstranitelná, zapáchající. Odsranitelná jedině acetonem.

Škrabání omítky je asi jediná metoda trvalého odstranění.

hodnocení

4x

A vymalovat vás nenapadlo?

jenda22
hodnocení

1x

Savo je fajn na plíseň. Na smrad po kuřácích moc nefunguje. Řeší se to hloubkovým napenetrováním a pak vymalovat.

max*
hodnocení

0x

Doporucuji ozonovac. Delal jsem tim brutalne zakourene auto, tam to vycistit nelze, je to vsude v calouneni.

Nechal jsem to probehnout celou hodinu a parada. Necitim vubec nic, ani jsem to nemusel opakovat.

Byt delejte ale dvakrat. Treba tu hodinu. Pozor ale na pripadne nenatrene trubky plynu, prvne je natrete, jinak to nicemu neskodi. Po aplikaci nechte 1,5 zavreno, pak poradne vyvetrejte. Vevnitr zadna zvirata, ani lide, behem aplikace.

orion*
hodnocení

0x

Chlornan (Savo) zdi nijak neublíží, pokud ho zředíte. Pro tento případ bych to viděl na cca 1 : 10 a bude potřeba tu zeď dostatečně roztokem prosáknout. Mohlo by to zafungovat, pokud není kuřácký dehet příliš hluboko v omítce.

hodnocení

0x

Zápach se dá vyřešit jedině vymalováním, nábytek a koberce vyhodit. Ovšem zažraný nikotin v omítce je daleko větší problém. Pokud se v místnostech kouřilo opravdu hodně a dlouho, desítky let, bude boj s prolínajícími fleky větší problém. Existuje na to nějaký nátěr, dost drahý, ale není to na silné znečištění 100 % účinné. Kupoval jsem to v Hornbachu. Doporučuji místo bílé malby rovnou použít krémový odstín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]