Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava poškozeného kabelu

Od: charlesr® odpovědí: 15 změna:

Ahoj všem, kabel od lednice se asi v polovině poškodil, čouhají z něj drátky. Je možné opravit v tomto místě? Vyříznout poškozenou část a potom spojit? Pokud ano - tak čím ideálně spojit. Děkuju moc. Elektrikáři mi říkají že mají čas za měsíc...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak já bych vyměnil celou flexo šňůru, to mi přijde relativně jednoduché a levné. Samozřejmě - lze různými prostředky opravit i poškozený kabel. Třeba kabelovou spojkou

elektrotechmat.cz/...

Tohle by ale neměl dělat laik !

Arne je věcí co by neměl dělat laik ...

hodnocení

4x
Ideální by bylo přívodní šňůru vyměnit za nepoškozenou! Jak píše @promon.
Koupit novou, tří žilovou, potřebného průřezu, na délce bych radši přidal, pro případ přesunu lednice.
Ideálně elektrikářem, jsou však i šikovní kutilové.
Někdo by šňůru v místě poškození ustřihl, namontoval novou zástrčku a přidal vícenásobnou prodlužovačku. Ta by se třeba hodila i pro další spotřebiče. Ty v kuchyni stále přibývají.
Oprava poškozeného kabelu

hodnocení

2x

Buď vyměnit celou šňůru, což si vyžádá rozebrání lednice a ztrátu případné záruky, nebo ustřihnout v poškozeném místě, odizolovat, navléct dutinky na slaněné vodiče, spojit pomocí svorkovnice (čokolády) a omotat izolačkou. Nebo ustřihnout a rovnou zakončit novou zástrčkou (takže kabel bude kratší) a pak případně nastavit prodlužkou.

Jaké rozebrání lednice? povolit 3 šroubky na svorce kabelu a další na objímce .Tedy zatím jsem neviděl kde by bylo nutno něco navíc rozebrat. Pokud takovou máte tak se omlouvám!

Tak snad dekl musíte sundat vždy, ne? :)

re4zon
Cokoladou a izolackou? To jako fakt? Takovou prasarnu bych si dovolil mozna tak u neceho, k cemu nema nikdo jiny pristup. Kdyz uz, tak aspon spojku na kabel nebo na jednotlive zily a smrstovacku.

V tomhle případě to moc dramatizujete :)

Stemp- jaký dekl? Stačí mi jen otočit lednici zády od stěny, žádný dekl jsem na nich neměl a nemám.

kenav
hodnocení

1x
To ten kabel je tak pozkozen že jsou vidět hole vodiče?

hodnocení

1x

Zajdite na zberný dvor a tam si zo starej chladničky vyberte,bude so všetkými koncovkami aké potrebujete.

hodnocení

0x

Pokud je podřená izolace jen na jedné žíle-omotat izolačkou. pokud dokážete odšroubit z lednice-tak navléci smrštovačku a tou zaizolovat.Pokud dvě či všechny-tak u ledničky bych (si sám sobě dovolil odstranit kus vnější izolace) a jednotlivé žíly postupně každou zvlášť omotot izolačkou a nakonec všechny tři.ale nejlepší je vyměnit za novou.

hodnocení

0x

Nic ine ako vymena snury nie je bezpecne. Urcite nechodte cestou omotavania izolackou, ta sa vam moze skaredo vypomstit neskor, napr pri umyvani mokrou handrou. Flexo snura ma aj namontovane lisovane koncovky na lankovych vodicoch.

hodnocení

Dle rady jsem kabel zkrátil a namontoval novou zástrčku. Už předtím jsem k lednici přitáhl delší prodlužovačku, tak to akorát vychání. Děkuji všem za rady.

Oprava poškozeného kabelu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]