Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štuk na sádrovou omítku

Od: samotcze® odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
na schodišti jsem vyspravil oklepanou omítku a drážky po elektřině sádrovou omítkou co mi tu zůstala po okňařích, kteří s ni dělali špalety. Mám oškrábané staré nátěry a vše napenetrováno. Můžu na to natáhnou jemný štuk, nebo se to na tu sádru nehodí? Nebo to potáhnout nejdříve lepidlem? Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sadrova omitka vadit nebude, ale penetrace byla zbytecna. Staci poometat prach, navlhcit a natahnout stuk. Po zavadnuti uhladit molitanovym nebo filcovym hladitkem. Na lepidlo uplne zapomente, na diry a nerovnosti je hruba omitka.

hodnocení

Díky za odpověď :)

krtek6
hodnocení

1x

proboha...a proč bys jako na sádrovou omítku, která je brána jako finální vrstva tahal ještě další štuk? to proboha dneska nezná fakt nikdo nic jinýho než termíny štuk, perlinka, lepidlo? Sádrová omítka je finále...nic víc..jen malba

hodnocení

Jde o to jak jsem psal, že jsem použil zbylou sádrovou omítku co mi tu nechala firma jak dělali okenní špalety na zaházení drážek po elektřině a vyspravení otluků. Je to na schodišti a chci tam dát jemný štuk kvůli toho jak se mi s ním dobře dělá, jinak v celém baráku máme sádrové stěrky na původní staré omítce. Lepidlo s perlinkou jsem nedával nikde, kromě sklepa, kde to bylo třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]