Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení betonového stropu pod balkonem

Od: xjar* odpovědí: 6 změna:

Zdravím pánové,

prosím o radu co udělat se starým betonovým stropem v dome nad kterým je balkon. Po oddělání dřevěného obložení jsem zjistil, že zde převažuje plíseň *bum*. Betonu je 15cm, nahoře izolace, pak betonové kachlíky. Stropem "prozatím" neteče. Výška nad podlahou je nějakých 270cm. Chtěl jsem udělat podhled ze sádrokartonu. Mezi konstrukci SDK a beton vložit 15cm isover, pak parozábrana, nakonec SDK. Je to možné řešení. Prosím o radu co s tím. Díky j.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je sice takový postup možný, ale je špatný a plíseň tam zůstane. Tu jen zakryjete. Zateplení je třeba vždy na studené straně.

"Mezi konstrukci SDK a beton /zde bude docházet k problému/ vložit 15cm isover, pak parozábrana, nakonec SDK"

že jsem Vás nepotěšil, bohužel.

xjar*
hodnocení

Čili rozkopat shora dlažbu a izolaci až na beton, přidat 10cm (nebo víc?) polystyren, opět beton, izolaci, dlažbu. No to mě opravdu netěší. Je jiná varianta?

vždy ale najde jiné řešení.
Mezi konstrukci SDK a beton vložit 25cm isover, pak parozábrana, nakonec SDK.
Mezi vatu a beton udělat mezeru asi 5 cm a odvětrání ven. Aby mohla vlhkost odcházet.
Už je to lepší?
xjar*
hodnocení

Hmmm daleko lepší :) Díky moc.

To jsem rád, že jsem Vám udělal radost.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nevadí výška podlahy na terase,nebo balkoně,dal bych ty izolace na tu dlažbu.odpadnou ti parozábrany a další zbytečnosti,když tam máš hydroizolaci pod dlažbou.V místě,kde končí balkon a je okapnička,musíš zaizolovat i čelo balkonu,Jinak by ti tam vzniknul tepelný most a kout místnosti u stropu by plesnivěl.Na izolaci použij polystyren,lépe se s ním na podlaze pracuje.Pod budoucí dlažbu potěr asi 5 cm Anhymentem do spádu a na něj nátěr tekutou hydroizolací a dlažba,řešili jsme tu i venkovní koberec .

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]