Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomuze mi nekdo znaly s vyuctovanim za uzivani bytu?

Od: erikas odpovědí: 19 změna:
Samozrejme za financni odmenu.
Jsem sama, setrim, kde muzu a mam nedoplatek 18 tis. Kc a k tomu najem od ledna 20 tis. Kc :(

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Asi to bude vše o zálohách
Jak mate velký byt?
Jakou zalohu na elektriku a plyn?
Jakou zalohu na ostani služby?
Z čeho sou ty nedoplatky?
Ja mam 3:1 momentalně sem tu sam na zalohach mam:
5500 byt teplo služby
1200 elektrika
300 plyn
a pokaždy mam přeplatky a že bych škudlil a šetřil se říct nedá
Byt je múj

hodnocení

2x
To už si klidně můžete vzít hypotéku a postavit si vlastní dům, nebo koupit svůj byt.
Nemůžete bydlet v bytě, na který nemáte (a není divu).

jirib
hodnocení

0x
Máte zapsány stavy aspoň za dva roky zpět,ať lze porovnat co se změnilo?
Plyn,elektřina,voda,měřáky na teplo...
Na dâlku to půjde asi velice těžko,neznáme vaše domovní podmínky a vaše smlouvy a detaily z vyúčtování,tady nebudete asi zveřejňovat.Zkuste někoho z rodiny,známého nebo sousedku.

erikas
hodnocení

Bydlim tu teprve od zari lonskeho roku (v podnajmu podkrovniho bytu), o udaje se klidne podelim, nikoho na pomoc nemam...
mate59

Dejte sem scan toho vyúčtování.

erikas
hodnocení

Nedostala jsem ofico vyuctovani, jen excelovskou tabulku:(

riva
hodnocení

0x

Možná bydlíte v bytě, který je nad vaše finanční možnosti. Tedy atraktivní místo, vyšší plocha a podobně.

erikas
hodnocení

To urcite ne, zalohy za elektrinu, vodu a plyn, by vysly s preplatkem, nejvetsi paseli udelala spravcovska firma, odmeny clenum SVJ apod. Tohle je vyuctovani za cely tech 16 mes., co tam bydlim jako podnajemce.
re4zon
A vite o tom, ze spravcovske poplatky, odmeny svj a podobne kraviny si ma platit majitel? Po vas muze chtit jen poplatky primo spojene s UZIVANIM bytu = to co by neplatil, kdyby tam nikdo nebydlel
erikas
hodnocení

To vim, jenze kdyz mu tohle namitnu, tak me rovnou vyhodi, je to vlivny clovek a nekouka na to, ze 20 tis. je moje vyplata..
erikas
26.12.21 12:58
hodnocení

Pomuze mi nekdo znaly s vyuctovanim za uzivani bytu?
re4zon
Tak se rozhodnete, jestli chcete platit na co nemate a bydlet dal v tomto byte, nebo si sezenete neco jineho. Jestli mate 20 vyplatu a od ledna najem 20 (kolik to bylo puvodne?), tak to asi tezko pujde, ze?
A vyuctovani lze opravdu zkontrolovat jen podle meridel a hlavne smlouvy. Jestli je ve smlouve neco o sluzbach, vy je platite a majitel najednou zjistil, ze mu to nevychazi, je to jeho problem. Tohle uz jsem resil xkrat, majitel proste posle nejake cislo a spoleha na to, ze to najemnik jako jeho nevolnik zaplati.

Těch 19 488 Kč za správu je účtováno neoprávněně. Vliv majitele ani vaše výplata s tím nijak nesouvisí. Máte něco takového ve smlouvě?

erikas
hodnocení

Mohla bych se s Vami nejak spojit, prosim?
jirib
Hledejte jiný podnájem co nejdříve.
Tohle je jako nedoplatek každý měsíc?
Pá,pá...rychle jiný pronájem,ať si tam hledá jiného...b.l.b.a.
Tak s tím na vás může akorát dvouměsíční výpověď a v občansko-právní žalobu.O výsledku rozhodne soud.

hodnocení

0x

Pro kontrolu správnosti vyúčtování energií je potřeba znát počáteční a konečné stavy měřidel a cenu za jednotku. Nájemné je stanovené smlouvou. Vyúčtování záloh je pak rozdíl. Není v tom nic složitého. Je ale potřeba mít podklady, aby bylo z čeho vyjít.

erikas
hodnocení

Posilam screen smlouvy
Pomuze mi nekdo znaly s vyuctovanim za uzivani bytu? #2

erikas
26.12.21 15:56
hodnocení

2
Pomuze mi nekdo znaly s vyuctovanim za uzivani bytu? #3
re4zon
Jeste sem dejte prilohu 2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]