Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon mikrovlnné trouby?

Od: luky* odpovědí: 8 změna:
Mám troubu která má 1200 w. Když ji nechám puštěnou na 50% (polovinu času jede pouze větrák a polovinu to vaří), mám napsat že jídlo bylo připravené na 600 w?
Píši recepty které jsou z mikrovlnné trouby ale nevím jak s těmi watty. Poradíte prosím někdo? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro kuchařský recept na přípravu jídla v mikrovlnné troubě stačí definovat výkon a čas. Výkon magnetronu, nikoli příkon trouby. Myslím, že cyklické vypínání není pro jídlo důležité. Jestli byl výkon magnetronu 1200 W 50% času, napsal bych 600 W a čas. Pro nejběžnější troubu 700 W s pětistupňovým časovačem to bude představovat první snížený stupeň. To by mělo být pro recept dostačné.

spu
hodnocení

0x

Ne, bylo připravené na 1200

luky*
hodnocení

To jo, ale mikrovlnka jela na 50%.
spu

Tak napište vařit na nejvyšší , střední nebo nejnižší výkon

hodnocení

0x

Napíšte,že aká je spotreba vo Watoch pri varení celkom.

hodnocení

0x

Mikrovlnka jinou regulaci, než vypínáním nemá. A i těch 1200W na štítku je plus mínus autobus.

Klidně napište 600W a neřešte to tak (větrák sice trochu topí, ale zase nějaké teplo vyhání z trouby ven)..

jenda22
hodnocení

0x

Mikrovlnka pracuje se stále stejným výkonem. Mění se pouze čas zapnutí a vypnutí ohřevu. Spotřeba je tedy logicky menší při delších prodlevách.

hodnocení

0x

Já bych výkon vůbec neřešil...Ten je pro odborníky elektrotechniky...

Napsal bych to jak doporučuje spu: vařit na nejvyšší , střední nebo nejnižší výkon...

Jen bych k tomu dodal: dejte minutu, dvě... Atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]