Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze upravit indukční vlastnosti nádobí?

Od: mananek* odpovědí: 7 změna:

Zaslechl jsem informaci,že lze upravit nemagnetické nerezové nádobí nalepením magnetické pásky a použít jej pro vaření na indukční várné desce?*placni*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Jednodušší a rychlejší je vložit do takového hrnce podkovu.

hop®

Rumcajs koupil Mance indukční vařič, a protože měli nerezové nádobí musela Manka uvařit "sekyrkovou" polévku...*smich* Cyrile, bodík za inspiraci, dík!

doplněno 16.03.10 00:07:

Aha, tak bez bodíku, špatná rubrika, sorry...*nevi*

hop®
hodnocení

0x

Trochu mimo otázku, ale nejdříve bych obyčejným magnetem ověřil, jestli moje "zaručeně pravé značkové nerezové" nádobí je opravdu z nerezu... Mám zkušenosti s "nerezovými" dřezy s hobbymarketů, když jdu na nákup s magnetem, prodavači (tedy spíše podavači) nejdříve nechápou, posléze vypadají že by vraždili...

jabraka*
hodnocení

0x

Ovšem nemusí být nerez magnetický.Ale to neznamená,že není kvalitní.(U dřezů)Ale složení pro indukci musí být ve slitině Fe,Co a Ni.Ty mají pak zvýšenou permeabilitu a jsou při indukování proudu účinné.Nezdá se mi skutečně moc vhodné něco lepit na dno,to můžu použít rovnou ponorný vařič.

JABRAKA

cyril*

Občas se stává, že do nerezové slitiny je přidáno minimálně i to Fe, ovšem pokud to není slitina na nádobí z plastu nebo keramiky, ta také nekoroduje.

hop®

Pokud inzerují dřez nerezový a drží na něm magnet, beru to jako klamavou reklamu, přesto netvrdím, že tento dřez je nekvalitní!

No, naštěstí není pravdou, že nerez ocel je vždy nemagnetická, záleží na druhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]