Nejste přihlášen/a.
Mám malá litinová kamna v maringotce, rád bych k nim dodělal externí přívod vzduchu. Čím vrtat litinu a kde by měl být otvor umístěn? Děkuji ) BEST FIRE Krbová /...
Snad by stačilo přivést vzduch jen do blízkosti kamen. Třeba zakrývatelným otvorem pod kamnami. Pokud je jinak maringotka zatěsněná, studený vzduch půjde sám otvorem do kamen a komínem ven a nebude ochlazovet vše okolo.
Ano tuto variantu mám v záloze, že bych přivedl vzduch co nejblíže k otvorům ve dvířkách , kudy kamna nasávají, bohužel právě jsou ty otvory ve dvířkách,a ne třeba pod, takže se to nedá dát úplně k tomu, aby šli dvířka otvírat. Ale ještě přemýšlím, jestli by to nešlo prostě navrtat přímo do kamen ..
Vrtáním do kamen také můžete dokázat to, že je neuregulujete. To by asi nebylo dobré.
A přívádět studený vzduch až přímo k otvorům dvířek z litiny?
Litina nemá ráda různé teploty - možnost popraskání dvířek.
Osobně bych zavedl přívod vzduchu pod kamna.
A pokud je v místnosti trubka o kamen - komínek tak na něj další trubku a tou přivádět studený vzduch z venku.
Využijete teplo co odchází ven a předehřejete vzduch co jde do místnosti.
Z akeho dovodu chcete zasahovat do hotoveho vyrobku? Co si od toho slubujete? Vyrobca podla mna vie, kolko vzduchu to potrebuje a otvory tam su take, ake maju byt.
Pán chce aby to nebylo vidět a zároveň aby si nepouštěl venkovní studenej vzduch nonstop do maringotky.
Pán chce asi externí přívod vzduchu z venku, aby mu to nežralo kyslík v maringotce. Si teda myslím já.
Ak je to tak, tak potom potrebuje len nejake potrubie, ktore na jednej strane prestrci cez dieru v stene a na druhej strane upevni k piecke. Ja by som to nerobil, s kurenim na pevne palivo nie su zarty a CO je nebezpecny.
ze stejného důvodu, z jakého se vyrábějí kamna s přpraveným otvorem pro přívod externího vzduchu, tedy aby to dobře hořelo a nebralo kyslík z obývaného prostoru. pro maringotku jsem musel volit kamna co nejmenší a žádná taková malá kamna takový připravený otvor nemají a ted když jsem je zapojil se mi zdá , že to nemá nejlepší tah i když mám kvalitní maximálně jak to šlo, dlouhý zateplený komín bez jediného kolene. přemýšlím tedy jak to ještě vylepšit a tu mne napadlo dodělat externí přívod vzduchu...
Zadneho CO se nebojte,externi privod vzduchu zvysit samozrejme nemuze.Proc chcete vrtat litinu,jak budete vzduch regulovat?Privedte ho co nejblize k nasavacim otvorum primarniho vzduchu kamen,tak,aby zustala zachovana funkce regulace kamen.Jinak litina se vrta normalnim vrtakem na ocel,nemusi se ani mazat,funguje grafit obsazeny v litine.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.