Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové WC protéká

Od: romando* odpovědí: 23 změna:
Dobrý den.Prosím o radu.Nejsem bohužel žádný kutil a tak píšu sem.Náš záchod téměř od novoty protíká.Máme takový ten (asi) novější typ s nádržkou přímo u mísy s tlačítkem na splachování nahoře.Uvnitř je kulaté těsnění které jsme se pokoušeli otočit a žádná změna.Pár týdnů to přestalo téct,ale teď už to zase teče.Zlatý plovák :) Ani důkladné vyčištění nepomohlo.Co mi prosím poradíte? Děkuji.
Nové WC protéká

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Někdy bývá problém ve zbytečně velikém přitažení té "matice" kolem toho spouštěcího tlačítka. Jestli je to tím vyzkoušíte, když ji povolíte, případně na zkoušku odstraníte celé víko nádržky.
romando*
hodnocení

Právě že jsem se pokoušel o různá "nastavení" při odkrytém ec a ke kladnému výsledku jsem se nedostal.Ve vodě byla i rez,ale ani její odstranění nepomohlo.V nouzi už jsem se pokusil i o zatížení,ale ani to nepomohlo.Otočil jsem to těsnění a taky nic.Už vážně nevím co dál.Zastavujeme vodu jak hlupáci.
al bunda*

Zkuste vyčistit složení - tedy jednak těsnění a jednak místo pod těsněním, je možné, že je pod ním nečistota a válec (a těsnění) nedoléhá. Předpokládám, že to protéká do mísy a ne kolem trubky ven?
Hodně zdaru.

romando*
hodnocení

Nečistota tam byla,spíše jen takový"sliz",ale žádná změna.Teče to opravdu do mísy.Jde mi o spotřebu vody.No,pokusím se koupit to gumové těsnění nové,ale to už jsme taky udělali.Uvidíme co to udělá teď. *cert*
al bunda*

Ten "sliz bude i na ploše, kde to těsnění doléhá a je možné, že nejen sliz, ale i nějaká nečistota (zrnko písku, odloupntá rez a pod).. Nové těsnění nic neřeší, opět po čase obroste kolonií bakterií (slizem) a bude to stejné.
Hezký den.

mil®
hodnocení

0x
Tento typ WC nemám, ale protýkal mi taky a spravilo to důkladné vyčištění systému přetlakových a podtalkových komůrek včetne těsnění a dírek v v těch komůrkách. Dírky jsou velmi malé, tak na tenkou jehlu. Dalo mi to dost práce a dost vztekání , než jsem na to opřišel a opravil. *zed*
Hodně zdaru. *ua*
romando*
hodnocení

Tento problém jsem řešil kdysi u staršího wc a bylo to taky ok.Šlo to celkem hladce,ale současný problém mě vyloženě se.e protože je to vím kde je problém,ale nedokážu ho odstranit.Mezi těsněním a mísou.
Děkuji Vám všem za rady,zatím se loučím.Pěknou neděli přeji.
woodstock*
To, že je něco nové, neznamená, že je to bezchybné. U plastových výlisků to platí několikanásobně. Výměna mechanismu nevyjde tak draho. Lepší dát 500 korun, než malovat koupelnu a WC o patro níže. PS: Vlastní zkušenosti.

novak*
hodnocení

0x
Mám ten samý problém u stejného wc a řeším ho zatěžkáním tý trubky na který je těsnění.Výměna těsnění a vyčištění všeho možnýho moc nepomohlo.

hany*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli jste již vyřešil váš problém. Mám totiž stejný a nevím co s tím.

Díky moc.

al bunda*
No a vyzkoušelas, co jsme radili?
Hezký den.
hany*

Pokousela jsem se o rozsroubovani, povedlo se mi to jen z casti. Tak jsem vycistila na co jsem dosahla. Porad to proteka. Pokusim se do toho jeste jednou dostat a vysroubovat to cele. Teda jestli to jde.

zwiki*
hodnocení

0x
Dobrý den,tento jsem měl taky a jen samé problémy.Mám koupený nový typ a je to bez problému.

ladik64*
hodnocení

0x

Tak mám stejný problém. WC začalo protýkat a ani po vyčištění se toho nemůžu zbavit, naopak se to spíš zhoršuje :(

Lada

al bunda*
Pak je čas na výměnu válce, nebo celého splachovače.
Hezký den.

ondra*
hodnocení

0x
tak my mame starsi a taky nam to proteka :( dost zrejme je poskozene tesneni, zkousel jsem to rozebrat, ale ta hlavni splachovaci cast mi nesla odmontovat, zespoda je velka plastova matka, na kterou mi ani francouzak nestacil. cim se to otevira? jeste vetsim francouzakem? zkousel jsem aspon zespoda ohmatat to tesneni a je desne vroubkate a pousti hodne cernou barvu ... pocitam, ze bez odmontovani toho splachovadla to asi nevymenim, ze? prikladam fotku, poradite, jak a kde najdu (ke koupi) to tesneni pripadne cele splachovadlo a jak to odmontovat?
diky moc...
Nové WC protéká #2
al bunda*
Za pár stovek koupíš nové splachovadlo - nevyplatí se to opravovat. Ke koupi v domácích potřebách, obchodech typu Voda-Topení-Plyn a baumarktech.
Jinak na to jsou velké sikovky (Siko-kleště)
Hezký den.
ondra*
uzasne, diky za odpoved! splachovadla maji univerzalni rozmer?
ondra
al bunda*

Ano, snad jen rozteč na uchycení na zeď se bude lišit, ale je to otázka dvou otvorů a příklepové vrtačky..
Jinak rozměr trubek a připojovacího závitu by snad neměl být problém? Hadici koupíš - nechej si v baumarktu poradit.
Hezký den.

Dobrý den. Tento problém jsem měl také a odstranil jsem ho tím, že jsem důkladně vyčistil horní modrou část vpravo. Je to to těsnění hned u přívodu vody. Je ale nutné důkladné vyčištění, i malá nečistota způsobí protékání.
ondra*
tam problem neni, tato cast neproteka, proteka to az dole smerem do misy. jak klesa hladina, tak klesa plovak a ta modra cast se to snazi neustale dopoustet.
novak*
to samé řeším už aspoň rok,zjistil jsem,že na dosedu těsnění splachovadla je malý výčnělek a ten jsem odstranil,ale moc to nepomohlo.Pak jsem to táhlo co zvedá splachovadlo otočil o 180 stupnů a seřídil jeho délku aby splachovadlo stálo úplně rovně. Jako další jsem to celý trochu zatížil a už to tolik neprotýká,ale 100% to není.
ondra*
tak co to vymenit? mam po oprave a ani to tolik nebolelo! diky vsem za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]