Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání podlahy

Od: lajk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám rekonstruovanou podlahu v domu. Celé přízemí domu bylo vylito anhydridem (v něm podlahové vytápění). Podlaha není zcela rovná. Na dvou místech (přechody mezi místnostmi) je nerovnost cca do 5 mm na metru plochy. Lze tuto lokalní nerovnost nějak korigovat/zjemnit? Při chůzi je to cítit a není mi to příjemné.

Nechci rozebírat podlahu po celém době (cca 100 m2), to by bylo strašně nákladné, jde o částečně vyrovnání v místech, kde to je nejhorší.

Na anhydridové podlaze je již přímo nalepen vinyl. Lze i tento nějak odstranit s tím, že lze jednotlivé lamely znova použít.

Za případnou radu děkuji.

.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne nelze to opravit bez destrukce nalepené podlahy. Pokud je pdokladní vrstva nerovná pak se vylévá nivelační hmotou- Pokud je to na předělu místrností= výškový rozdíl ve dveřích, pak měla být na nižší "podlaze" dlažba!Pokud je to tak tak řešit přechodovou lištou!

Pokud to dělal firma ... na základě smlouvy= pak REKLAMOVAT!

hodnocení

0x

Odstranenie lepeneho vinylu = jeho znicenie. Aj ked povedzme kupite rovnake lamely, tak vam stale ostanu zvysky lepidla na nivelacke, tie by sa museli zbrusit pre naliatim vyrovnavacej vrstvy. Ak vam to robila firma, tak podla noriem je max nerovnost 2mm / meter, cize reklamacia.

Viete nafotit ten prechod medzi miestnostami, ako je to riesene?

spu
hodnocení

0x

Já bych to neviděl tak černě jako rádci výše. Pokud budete opatrně odlepovat, může se to podařit. Nerovnost lze vyrovnat pomocí epoxidu.

lajk
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Techniku na nafocení aktuálně nemám. Průchody mezi místnostmi (jídelna, kuchyň, obývák) jsou bez dveří, jsou tam pouze obložky zdí. Všechny místnosti byly rovnoměrně vylity anhydridem. Je mi proto divné, že i když to bylo vylito, tak to není rovné.V jednom průchodu z místnosti do místnosti tam při našlapnutí občas zapraská, což se mi taky nelíbi... Uvidím, co na to firma.

Doufám, že bude stačit stačit jenom částečná demontáž podlah... několik metrů z jídelny, kuchyně i obýváku, aby se to srovnalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]