To já mám takovou spotřebu v bytě. Plyn cca 28kwh denně, cca 900-1000kubiku ročně, vaření topení a ohřev vody. Elektřina cca 3,5-3,7kwh v průměru denně, cca 1300-1400kwh ročně. Nezatepleny, nevyplatí se.
25kWh za den. Vše na elektřinu. doplněno 19.12.21 13:05:
P.S.: aby to tedy bylo jasné, tak ještě doplním, že je to veškerá energie na kompletní provoz domu (vytápění tepelným čerpadlem, ohřev vody-se solárním předehřevem, vaření, osvětlení atd.).
A zcela upřímně si dokážu představit, že ta spotřeba by šla ještě o cca 10-20% snížit (bez extra velkých investic).
Také mam za 2020/21 prumernou denni spotřebu cca 25 kWh/den. Vytápění TČ, ohrev TUV tep.čerpadlem nebo elpatronou, kancelář doma celoročně, provoz dilny a zahrady/čerpadlo zalévání/, kuchyně kompletně na elektřinu. Oproti 2019/20 jsem měl nárůst cca 14%/ letošní zima byla delší a tužší/ a chtěl bych se dostat opet o tech 14..15% dolů.
U nás bungalov 700m n.m. zast. pl. 180m2, obytná 140m2, velká okna 2-skla, plynem podlahové topení + voda, vaření 3F ceramtec a vychází to zprůměrované za 12 let na denní spotřebu 3,9m3 plynu a 6,2kW elektřiny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.