Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotreba plynu a elektriny za den

Od: dotaz* odpovědí: 19 změna:

dobry den, zajímalo by me , jakou mate prumernou spotrebu plynu a elektriny za den, v rodinnem dome. diky za odpovedi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za poslední rok průměrně denně:

Plyn: 34 kWh
Elektřina: 3,5 kWh

jenda22

To vypadá na byt. Plynu asi 3,2 m3 za den.

V rodinném domě podle počtu členů přibližně dvojnásobek všeho. Důležitá je tepelná ztráta.

Ne, je to rodinný dům, dřevěná dvojskla, nezateplený. Zatím vytápím tři pokoje z pěti, další dva jen tempetuji. Večer přitápíme v krbovkách.
To já mám takovou spotřebu v bytě. Plyn cca 28kwh denně, cca 900-1000kubiku ročně, vaření topení a ohřev vody. Elektřina cca 3,5-3,7kwh v průměru denně, cca 1300-1400kwh ročně. Nezatepleny, nevyplatí se.

hodnocení

0x

zdravím,

elektřina 10,9 kWh

plyn nemám, přepočet z uhlího 82 kWh

hodnocení

0x

Nezateplená 2 generační RD 11,4 kwh elektrina, plyn O, 6 tun černého uhlí za 3 tis dřeva, 2 dospělí 5 děti

jsem rád, že v takové spotřebě nejsem sám :)

To se vám zdá moc?

No 6 tun uhlí za den není málo :-D

Jo tak 6 tun za rok

ne, mě se to určitě nezdá moc, jsme na tom přibližně stejně, máme zkrátka dvougenerační starší hrad.. :)

hodnocení

0x
25kWh za den.
Vše na elektřinu.
doplněno 19.12.21 13:05:

P.S.: aby to tedy bylo jasné, tak ještě doplním, že je to veškerá energie na kompletní provoz domu (vytápění tepelným čerpadlem, ohřev vody-se solárním předehřevem, vaření, osvětlení atd.).

A zcela upřímně si dokážu představit, že ta spotřeba by šla ještě o cca 10-20% snížit (bez extra velkých investic).

Také mam za 2020/21 prumernou denni spotřebu cca 25 kWh/den. Vytápění TČ, ohrev TUV tep.čerpadlem nebo elpatronou, kancelář doma celoročně, provoz dilny a zahrady/čerpadlo zalévání/, kuchyně kompletně na elektřinu. Oproti 2019/20 jsem měl nárůst cca 14%/ letošní zima byla delší a tužší/ a chtěl bych se dostat opet o tech 14..15% dolů.

joudic*
hodnocení

0x
5-12kwh, a cerne uhli 2t za necelych 11k
kenav
Kdeze Maj cerne uhli 1t za 5000kč

letos na jaře jsem kupolal u nas polskou černou kostku za 4500 tunu

kenav
To je cena asi na na sev.Moravé,ve Středočeském kraji je to cena hnědého uhli a černé není k mání vubec

hodnocení

0x

U nas-bungalov,zas.pl.200m2,obytna 137m2,zateplen,3skla,plyn-topeni podlahove,tuv,.El-vařeni,spotřeba-3,8m3plyn,el- 8kw den.Energeticka budova B.

U nás bungalov 700m n.m. zast. pl. 180m2, obytná 140m2, velká okna 2-skla, plynem podlahové topení + voda, vaření 3F ceramtec a vychází to zprůměrované za 12 let na denní spotřebu 3,9m3 plynu a 6,2kW elektřiny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]